Ny betaltjänst vill putta ner Klarna från tronen

Avarda heter en ny betaltjänst för e-handel som enligt Dagens industri ska bryta Klarnas monopolläge på e-handeln. Bakom Avarda står TF Bank och Intrum Justitia. Den primära konkurrensfördelen ser ut att vara e-handlares egen profilering genom hela försäljningsprocessen.

Nystartade fakturatjänsten Avarda hoppas ta e-handeln med storm. Man vill erbjuda e-handlarna att själva stå i centrum under hela försäljningsprocessen och även kommunicera med kunderna via fakturan.

– Många av de köp som görs online idag betalas via faktura. Vi har sett att det finns ett behov bland e-handlare att få utveckla sitt eget varumärke i kundkommunikationen under hela betalningsprocessen. Både för att öka merförsäljning men även för att ge konsumenten en bättre kontroll över sina inköp, säger Andreas Jönsson, VD på Avarda.

Annons
Annons

Förankring i distanshandel

Bakom Avarda står TF Bank och Intrum Justitia. TF Bank ska ha en bakgrund inom distanshandel och sägs redan leverera stabila e-handelslösningar. Bland kunderna ska man hitta Halens, Bubbleroom och Tvins.

– Genom TF Banks starka förankring i distanshandel har vi en god förståelse för vad e-handlarna efterfrågar. Systemet som Avarda erbjuder är speciellt utvecklat för e-handlare och hanterar miljontals transaktioner per år i Sverige, Finland, Norge och Danmark. Tillsammans erbjuder vi en tjänst som skapar merförsäljning, bättre kunddialog och bättre kunderbjudande, säger Mattias Carlsson, VD på TF Bank.

Intrum Justitia känner förmodligen de flesta till och de är stora inom kredithanteringstjänster. De kommer stå för kompetens inom kredit- och fakturahantering, inkassotjänster och fordringsköp.

– Alltför många företag inom e-handeln använder fortfarande fakturan som ett dokument som enbart specificerar vad som ska betalas. Vi ser hela betalningsprocessen som en möjlighet att utveckla sin kundrelation. Avarda är en enkel och flexibel betalningslösning som gynnar både e-handlaren och konsumenten, säger Rickard Westlund, Regionchef Norra Europa Intrum Justitia.

 

 

Källa: Press

Annons
Annons
Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!