Ny brittisk livsmedelstjänst levererar inom en timme

Nystartade Londonföretaget Pocket Shop har lanserat en tjänst som ska se till att överarbetade Londonbor inte svälter ihjäl vid tangentbordet. På företagets hemsida kan kunden lägga sin beställning av dagligvaror och få dem levererade inom en timme, till fots.

Pocket Shops tjänst lanserades i november förra året och påminner en del om Instacart som vi skrivit om tidigare. Och precis som sin amerikanska motsvarighet erbjuder man leverans inom en timme.

Pocket Shops leveransservice består av ett lokalt nätverk av fotgängare som sköter shopping och leverans. Förutom att spara miljön genom att minska koldioxidutsläppen så slipper de även fastna i bilköer. Troligtvis kan tillvägagångssättet även spara en krona i inköp av fordon och bensinkostnader.

Annons

För tillfället är stora kedjor som Tesco och Sainsbury’s anslutna till tjänsten men även M&S och Waitrose ska vara på gång. Man har även ett antal mindre handlare anslutna och i vilken butik inköpen sker beror på i vilket område av London kunden bor.

Cyklar kan var nästa steg

För att få sina varor levererade inom en timme får kunden betala 6,50 pund men det finns även billigare alternativ. 5,50 pund för två timmar och 5,10 för att få hem sina varor inom tre timmar. Man måste dock handla för minst 20 pund för att kunna nyttja tjänsten.

Pocket Shop ska också ha ett litet extra prispåslag på de produkter som säljs. Det finns även en viktgräns på 15 kilo per leverans eftersom den sker till fots. Det finns planer på att börja använda cyklar för att göra större beställningar möjliga men ändå hålla sig på den ”gröna sidan”.

Beställningssystemet ser till att kunden bara kan köpa produkter som är tillgängliga i butikerna som finns i det området kunden bor i. När beställningen är lagd, skickar Pocket Shop den vidare till närmaste ”plockare” som använder sig av en särskild app för att hålla koll på inköpen och guida dem till kunden.

För tillfället är det endast möjligt att handla från Pocket Shops hemsida, men inom kort planerar man även att lansera en app för både iOS och Android.

Källa: TechCrunch

Annons