Ny e-handel ger över 200 länder tillgång till Afrika

Slår sig ihop med global fraktjätte.

Den nya sajten Marketplace Africa har siktet inställt på att bli en mötesplats för afrikanska säljare och konsumenter i andra världsdelar. Sajten är uteslutande till för säljare i afrikanska länder, men de potentiella kunderna sägs finnas i 220 länder världen över.

Bakom projektet står en annan marknadsplats, som kallar sig Mall for Africa. Den vänder sig tvärtom till konsumenter i Afrika, som vill handla från till exempel amerikanska och europeiska företag.

Annons

Målet: Att sälja till hela världen

Mall for Africa, som alltså är i färd med att skapa något av en motsats till sig själv, har dessutom fått med sig DHL på tåget. Det innebär att Marketplace Africa har möjlighet att skicka varor till alla de länder - 220 stycken - som DHL bedriver verksamhet i.

- Människor från hela världen ska kunna handla afrikanskt hantverk på nätet, det är det som är målet, säger Chris Folayan, vd för Mall for Africa, till Power Retail.

På sajten ska kunderna kunna välja och vraka bland till exempel väskor, kläder och smycken - allt tillverkat i Afrika. Hittills har sajten öppnat för säljare från Nigeria, men kreatörer från Kenya och Rwanda väntas släppas in på marknadsplatsen inom kort. På sikt är tanken att hela kontinenten ska finnas representerad på Marketplace Africa.

Annons