Ny e-handel lanserar personliga cyklar för vardagscyklister i USA

Brilliant Bicycles ska förändra hur människor i USA handlar sina cyklar genom att erbjuda personliga cyklar genom direktförsäljning på nätet.

I ett försök att göra det mer attraktivt att cykla har amerikanerna Adam Kalamchi and Moudy Youssef tagit fram vad som ska vara ett nytt koncept för att inhandla cyklar. Cyklarna som säljs i e-handeln Brilliant Bicycles ska vara snygga och handtillverkade, och kunden kan själv välja till exempel färg. Enligt onlinetidningen Design & Trend kostar de mellan 299 och 499 dollar styck.

- För två år sedan när jag precis hade flyttat till New York City ville jag köpa en cykel för att utforska staden och göra min dagliga pendling lite mer äventyrlig. Men upplevelsen jag fick i cykelaffären var väldigt frustrerande. Alla cyklar var dyra, tekniska och oattraktiva. Jag antog då att det måste finnas bättre sätt att inhandla en cykel på och gjorde lite research. Men det var lika komplicerat online. Det fanns inga märken som satsat på att sälja direkt till kunden och förenklade köpet för de som cyklar till vardags, berättar Adam Kalamchi för tidningen.

Annons

Ser vardagscyklisten som sin målgrupp

För närvarande ska företagets cyklar finnas i två modeller, men fler ska vara på gång bland annat i form av cyklar för barn. Enligt Adam Kalamchi, som är företagets VD, kommer USA snart att se en cykel-boom eftersom många städer i landet bland annat satsar på utbyggda cykelvägar. Och även om det finns en viss konkurrens bland andra mer kända cykelmärken, ser Adam Kalamchi att Brilliant Bicycles har hittat en egen nisch.

- Brilliant är det enda cykelmärket som fokuserar på hög kvalitet och elegans för vardagscyklisten. Andra märken fokuserar antingen på prestanda eller på att erbjuda särskilda finesser. Våra cyklar är byggda lika mycket för stilen som bekvämlighet och kvalitet.

Den som beställer en cykel hos Brilliant Bicycles får enligt en recension i Tech Crunch räkna med att delvis skruva ihop den själv. Företaget erbjuder 30 dagars provcykling, varpå man kan lämna tillbaka cykeln utan kostnad om man inte skulle vara nöjd.

 

 

Annons