Ny e-handel ska fixa kemtvätt och skoreparationer

Mister Minit har utökat sin skomakerikedja med en onlinetjänst som innebär att företaget hämtar upp skor och kläder som behöver fixas till och sedan levererar tillbaka till kunden.

Den nya servicen, som Mister Minit kallar Mister Minit Express, går i korthet ut på att kunder i centrala Stockholm via en app kan beställa kemtvätt eller skoreparation. Sedan hämtas skorna eller plagget upp av Mister Minit som utför uppdraget och sedan återför produkterna till kunden inom fem timmar. 

Den tänkta målgruppen uppges vara till exempel stressade affärsmänniskor eller företag, men även privatpersoner som behöver få något lagat eller tvättat.

Annons

- Mister Minits grundläggande affärs- och kundfilosofi har alltid varit "Vi underlättar din vardag". Tid är en bristvara i dagens samhälle, med dagens teknik och innovativa lösningar har vi nu möjligheten att underlätta för privatpersoner och företagens medarbetare, säger Philip Lahdo, VD för Mister Minit i Sverige.

Leveranserna sker till fots, med cykel eller via kollektivtrafiken, och kunden kan hela tiden följa sin beställning i appen. Vill man ändra leveranstid eller plats för återlämning under resans gång ska det inte vara några problem. Enligt företagets hemsida kostar kemtvätt från 139 kronor med det nya upplägget medan en skoreparation går på 299 kronor och uppåt.

Mister Minit etablerades 1957 i Bryssel. 1959 slog företaget upp sin första butik i Skandinavien i varuhuset NK i Stockholm.

Annons