Ny e-handel ska ge flygande resenärer en pigg ankomst

Den nya e-handeln Uppyflyer säljer egentillverkade tabletter som tagits fram med det särskilda syftet att motverka jetlag hos flygresenärer.

Bakom Uppyflyer, och tabletten “Uppy - The genius flyer” står entreprenören Olle Marköö som kom på att han skulle lansera sina tabletter efter att han själv tillbringat mycket tid på flygplan. Tillsammans med kunnig laboratoriepersonal tog han fram tabletten som bland annat ska säljas genom e-handel. Den ska enligt ett pressmeddelande innehålla vätskeersättning, elektrolyter, mineraler och vitaminer - allt för att resenären bättre ska klara av den torra kabinluften.

- Jag har flugit mycket i mitt liv, gått direkt till möten och kommit hem trött och utpumpad. Till slut beslöt jag mig för att hitta en lösning, berättar Olle Marköö, grundare av Uppy! AB.

Annons

Sedan han själv började äta sina tabletter har han inte bara kommit fram piggare, utan enligt egen utsago även fått ett bättre immunförsvar.

Alla långvägsresenärer utgör målgruppen

Olle Marköös tanke är utöver att sälja sina tabletter genom e-handel även att få kontakt med återförsäljare. Till exempel är förhoppningen att flygbolag ska vilja sälja tabletterna direkt till sina passagerare.

Hur stor del räknar du med att e-handeln ska stå för?

- I dag vet jag inte det. Inledningsvis är det 100 procent, men på sikt kanske 50/50. En återförsäljare kan ju också vara en annan e-handlare, säger Olle Marköö.

Olle Marköö menar att i princip alla som ger sig ut på flygresor som varar längre än ett par timmar skulle kunna utgöra en målgrupp för den nya jetlag-tabletten.

- Du som konsument, som har kostat på dig en dyr resa, affärsresa eller semester kan ju riskera att komma fram trött och sliten, och kanske bli dålig. Då är mycket förstört. Det är så lätt att minska risken och komma fram i bättre skick genom att ta Uppy.

Annons