Ny e-handel ska göra blomsterbutiken överflödig

Hejdå blomsteraffären.

Företaget Bringbloom meddelar idag att de är först i Sverige med att lansera en unik tjänst som skickar snittblommor via e-handel. Traditionellt sett har e-handeln med blommor gått via lokala blomsterbutiker som sätter ihop ett visst urval av blomsterbuketter. Den nya metoden för att bedriva e-handel med blommor ska sänka kostnaderna.

"Inga butiker med höga hyror"

- Vårt koncept är unikt, och innebär att kunden beställer blommorna från vårt binderi och sedan budas blommorna direkt hem till mottagaren utan att det går via en blomsteraffär. På detta sätt ”kapar” vi ett led i distributionen. Att vi inte har några butiker med höga hyror i innerstadslägen ger oss en bra kostnadsbild, vilket innebär att vi kan erbjuda konsumenten mer prisvärda buketter jämfört med det traditionella sättet att distribuera blommor, säger Kristoffer Tengblad, VD för Bringbloom, i ett pressmeddelande.

Annons

Enligt Kristoffer Tengblad så finns det ytterligare en fördel med att “kapa ett led” och det är att företaget får en större kontroll över blommornas kvalitet. Bringbloom kan nämligen garantera att buketterna ser ut precis som på bilderna i e-handeln.

"Modified Atmosphere Packaging"

Det ska även vara ny teknik med i spelet för att kunna bedriva denna nya typ av e-handel med blommor.

- Vi har också tagit fram en helt ny unik förpackning för blommor som gör det möjligt att leverera färska snittblommor med bibehållen kvalitet hem till mottagarens bostad utan att använda vatten. Tekniken bygger på en variant av MAP (Modified Atmosphere Packaging) vilket innebär att luften i förpackningen utan några som helst tillsatser ”självregleras” till rätt mix av syre och koldioxid vilket håller blommorna färska, säger Kristoffer Tengblad.

Kunder som är skeptiska till den nya metoden att skicka snittblommor ska övertygas med hjälp av en femdagarsgaranti. Blommorna ska helt enkelt hålla sig färska i fem dagar, annars får kunden en ny bukett.

Just nu erbjuds tjänsten bara i södra Sverige men den ska på sikt rullas ut till större delen av landet. Blombeställningar som läggs före klockan 13:00 ska levereras samma dag.

Annons