Ny gratistjänst hjälper till med sökmotoroptimeringen

Alla vill vi väl hamna högt hos Google. Men enligt Malmöbaserade TopVisible finns det ett stort kunskapsbehov av sökmotoroptimering hos företag. Därför har man tagit fram ett nytt verktyg som ska hjälpa företagen att bli sina egna sökoptimeringsexperter.

Med hjälp av ett SEO-test kan nu företag analysera hur bra din hemsida är anpassad till Google. Tjänsten ska också visa hur man gör för att öka sina chanser att lyckas nå topplaceringar. Tjänsten som är framtagen av Topvisible ska även vara gratis.

– Vi vill hjälpa företag att själva strukturera sina sajter för att synas bättre. Alla som har en hemsida bör förstå sökmotoroptimering. Vår test är uppbyggd med texter, bilder, filmer och förklaringar. Steg för steg lär vi ut hur man bygger fundamentet för sin sida på rätt sätt och därmed ökar sina chanser till fler besökare och fler affärer, säger Jacob Lönroth på TopVisible.

Annons

Betygsätter hemsidan

Testet som Topvisible tagit fram ska fungera som ett slags e-learningverktyg och initialt betygsätts besökarens hemsida på en skala från 1 till 100. Allt över 75 är en bra start, enligt TopVisible. Direkt efter betygsättningen får besökaren veta varför de fått ett visst betyg och hur de ska gå tillväga för att förbättra det.

– Många företagare är frustrerade över att de inte syns bättre på Google. Med hjälp av vår tjänst kan de själva kontrollera sin hemsida och åtgärda det viktigaste, säger Jakob Lönroth.

Vi har inte hunnit testa tjänsten själva men kolla gärna in filmen nedan för att se mer om hur tjänsten fungerar. Själva testet kan ni göra här.

Källa: Press

Annons