SPONSRAD ARTIKEL FRÅN Sitesmart
Ny innovativ checkout och strategisk partner tar Klockmaster.se till nya höjder

Ny innovativ checkout och strategisk partner tar Klockmaster.se till nya höjder

2017-10-08 06:00

Med många moderna alternativ är det viktigt att välja rätt. Så här ökade klockmaster omsättningen på sin e-handel markant och satsar för att fortsätta trenden.

Klockmaster är en väletablerad aktör inom e-handel med klockor samt smycken och har en framgångsrik butikskedja bakom sig. De såg potentialen med e-handel och bestämde sig för att satsa på att integrera det i arbetssättet även hos fysiska butiker. På så vis har butikerna i samarbetet ett gemensamt lagersaldo och närmaste butik med varan väljs automatiskt för hantering av order via e-handeln så smidigt som möjligt.

-Sedan vi sjösatte ny e-handelsplattform från SiteSmart har vi sett att omsättningen ökat markant” Säger Fredrik, E-handelsansvarig på KlockMaster.

Prioritera kundupplevelsen

Efter ett tydligt gensvar på sin e-handelssatsning har segmentet inom organisationen fått större budget och prioritet. Klockmaster ser nu på möjligheterna att öka omsättningen med sin e-handel genom att gå över till Klarna Checkout i kombination med FetchCheckout. 

-Klockmaster strävar efter att kundupplevelsen ska motsvara det kunden förväntar sig av oss i våra butiker. Vi ska vara tydliga och det ska vara enkelt att betala. Med snabbkassa från SiteSmart och en stark aktör som Klarna är vi långt framme.”

 Man kan se att konverteringen ökat gentemot motsvarande period förra året med ungefärliga 30%. Det är fortfarande för tidigt för att fullt kunna mäta effekten utav FetchCheckout men initiala indikationer talar för en konverteringsökning på ca 35 procent.

Vikten av en strategisk partner man kan lita på

Med dedikerad personal för just e-handel och marknadsföring på internet blir frågan om kostnad per klick genast central. Inte bara när det kommer till kostnaden kopplad till exempelvis adwords utan i form av övergivna varukorgar på sidan. Tillsammans med sin strategiska partner och leverantör av e-handelsplattform SiteSmart söker man ständigt sätt att öka konvertering och kundupplevelse.

 -Klockmaster valde SiteSmart av några få men viktiga anledningar. Fredrik Martinsson har sedan tidigare en god relation med företaget som ligger nästgårds vilket gör det enkelt när vi ska utveckla nya funktioner. En annan viktig faktor var SiteSmarts tidigare placeringar i de ”bäst-i-test-tävlingar” som branschledande tidskrifter utförde under ett antal år. SiteSmart låg alltid i topp. Det argument som dock vägde tyngst var såklart prisbilden. Även om vi på Klockmaster implementerat en rad anpassningar fanns det ingen konkurrent som var i närheten av slutpriset. Här är faktiskt SiteSmart outstanding. Kundanpassningar sjösätts i den fart man kan önska sig vilket i en bransch som denna är en bristvara.

 Spännande tider väntar som först ut med KCO och FCO med ögonen på sig från Klarna som tror på att kombon ytterligare skall öka deras goda statistik.

SiteSmart
Smartast E-Handel vinner kunden.
Kontakt:
Johan Svensson
0760 - 15 45 40
Johan@sitesmart.se

Jobb på Ehandel.se

Jewelrybox.se söker:

E-commerce Ninja

iDeal of Sweden söker:

CTO / SYSTEM DEVELOPER

Tailor Store söker:

Marketing Coordinator

E37 System AB söker:

Säljare inom e-handel


Om Ehandel.se

Vi är en objektiv community och nättidning utan ägarintresse från leverantörer. Vårt mål är att främja svensk e-handel genom att sprida kunskap.

Kontaktinformation

info@ehandel.se

Vill du annonsera?

marknad@ehandel.se

Bolagsinformation

EHANDEL SE AB
Orgno. 556861-7517

Emblem Emblem Emblem
×

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev?

Varje fredag får du exklusiva nyheter först av alla samt en summering av hela veckan. Stäng denna ruta