Ny köpfunktion ska ge Zalando merförsäljning

När man har ett mycket stort utbud av kläder och accessoarer så passar det givetvis att experimentera med olika sätt för kunderna att köpa dessa. Zalando har tidigare uppmanat kunder att smygfota folk man tycker klär sig snyggt, för att hitta liknande plagg. Nu lanserar man en ny funktion som ska få kunderna att handla hela outfits.

Modejätten Zalando lanserar nu verktyget "Shop the Look" som man hoppas ska göra att kunderna handlar hela set av kläder. Lookbooks är förstås inget nytt och kunder gillar uppenbarligen att se plagg ihopsatta till en helhet.

Med Zalandos nya "Shop the Look" ska man kunna hitta de perfekta komplementen till sina favoritplagg. När man hittat en produkt man gillar kan man istället för att klicka "Handla" klicka på "Shop the Look" som tar dig till en stylad modell med plagget och kompletterande accessoarer. Det ska sedan vara enkelt att shoppa loss bland de olika delarna i "looken".

Annons

– Med ’Shop the Look’ tillgodoser vi ett tydligt behov hos kunderna och skapar ett rejält mervärde eftersom de nu kan köpa hela outfits eller leta efter olika varianter av samma produkt med ett enda klick, säger Michael Lindskog, Country Manager Nordics för Zalando.

Mer användarvänlig

Denna utveckling följer den generella trenden inom e-handel, och speciellt modehandeln, där man allt mer satsar på inspiration. Nelly gjorde nyligen om sin nätbutik för att i princip helt satsa på att inspirera kunderna. Zalandos nya funktion sägs även göra butiken enklare att använda.

– Detta gör onlinebutiken mer användarvänlig samtidigt som kunderna får extra inspiration. Särskilt bland våra manliga kunder ser vi en trend att man köper hela outfits snarare än enstaka klädesplagg. Med den här nya funktionen inspirerar vi våra kunder att hitta sin egen personliga stil, och de kan beställa matchande plagg direkt, säger Michael Lindskog.

Zalando meddelar att Shop the Look kommer att utvecklas ytterligare och där det är möjligt kommer produkter även att visas som en del i flera olika outfits.

 

Källa: Press

Annons
Annons