Ny ledarprofil ska få fart på PostNords logistikverksamhet

PostNords danska verksamhet plockar in en ny VD från de egna leden.

PostNord Danmark får en ny VD i Peter Kjaer Jensen, idag chef för affärsområde Logistik inom koncernen. Han efterträder därmed Henning Christensen som kommer att lämna PostNord i slutet av juni.

– Henning Christensen har gjort ett mycket bra arbete med i att få politisk acceptans för de helt nödvändiga regulatoriska förändringar som nu sker. Han har också engagerat lett den utmanande och omfattande förändringsprocessen av vår danska verksamhet, säger PostNords koncernchef, Håkan Ericsson.

Annons

Ska nå en acceptabel lönsamhet

Som Ehandel.se rapporterat många gånger tidigare minskar brevvolymerna i rask takt i Sverige, än värre är det i Danmark där koncernens totala brevvolymer minskade med hela 18 procent under årets första kvartal.

Precis som i Sverige är PostNord i full färd med anpassa kostnaderna till de lägre brevvolymerna och att expandera logistikverksamheten. Något som enligt Håkan Ericsson kräver en annan ledarprofil.

– Peter Kjaer Jensen har en stark ledarprofil för att hantera den fortsatta omställningen, bygga upp bolagets logistikverksamhet och snabbt få bolaget tillbaka till en acceptabel lönsamhet, säger Håkan Ericsson.

Annons