Ny leveransrobot fixar snacks via mobilen

Del av större satsning på 24/7 service.

De självgående leveransrobotarna blir allt fler, även om de ännu inte gett sig ut på gatorna i någon större utsträckning. Robby, som vi skrev om redan 2016, har nu ingått ett samarbete med läskedrycksjätten och matkoncernen PepsiCo.

LÄS ÄVEN: Robby är nästa företag att lansera e-handelsrobotar

Annons

Pepsi rubriksätter det hela med att deras “snackbot” har börjat på högstadiet. Snackboten är alltså ett samarbete mellan Pepsi, deras “nyttiga” varuautomater Hello Goodness, och förstås leveransroboten Robby.

På högskolan University of the Pacific, i Kalifornien, rullar det nu runt Robby-robotar innehållandes produkter från PepsiCo, så som exempelvis chips och olika drycker. Studenterna kan via en mobil app, från Hello Goodness, enkelt tillkalla en snackbot för att släcka sin törst eller hunger.

- Vi är stolta över att lansera våra snackbottar med självgående leveranser och därmed återuppfinna högskole-snacksandet för framtiden. PepsiCo har en unik möjlighet att bättre tjäna dagens ambitiösa högskolestudenter genom att sammanfoga kraften i Hello Goodness-portföljen med vår expertis inom design och innovation, säger Scott Finlow, vp för innovation på PepsiCo Foodservice.

De självågende snackbottarna ska vara en del av en storsatsning på varuautomater och PepsiCo räknar med att ha 50 000 automater, eller andra typer av obemannade lösningar, vid slutet av året. Företaget vill alltså kunna erbjuda människor snacks 24 timmar om dygnet.

- Vi är stolta över att välkomna snackbot till vårt campus, tillsammans med de praktiska och näringsrika alternativen. Denna innovativa teknik ifrån PepsiCo förgyller campuslivet för våra studenter, personal och lärare, säger högskolans e-handelschef Matt Camino.

Annons