Ny mångmiljonmarknad öppnas för den svenska e-handlaren

JS Energi öppnar EU-sajt efter brittisk konkurs.

E-handlaren JS Energi är bra på att hitta hål i marknaden. Vi berättade tidigt hur de sett en lucka och snabbt omsatte miljoner på reservdelar till värmesystem. Nu tror sig företaget ha hittat ännu ett hål i marknaden, där de förmodligen kan omsätta bra mycket mer pengar.

Det började med att JS Energi den senaste tiden fått in ett ökande antal internationella order i sin svenska nätbutik. Beställningarna kom inte sällan ifrån Storbritannien och det stod ganska snabbt klart att något hänt på andra sidan Nordsjön. Det visade sig i kommunikationen med de nya internationella kunderna att en stor återförsäljare gått i konken i England.

Annons

Hade ni något med återförsäljaren att göra eller märkte ni det bara via ökat intresse i er butik?

- Vi hade inget med dem att göra alls, utan fick reda på det då privatpersoner och servicefirmor i England kontaktade oss och berättade och fråga om de kunde beställa av oss, säger Peter Borgman, VD på JS Energi, till Ehandel.se.

Vad gjorde då den snabbrörliga e-handlaren tänker du? Självklart började de plita på en internationell sajt. En sajt som redan ska ha funnits i planerna, men då lite längre fram i år. Nu sattes högsta prioritet på att lansera en EU-sajt.

Supersnabb lansering av jsenergi.eu

JS Energis internationella nätbutik lanserades officiellt i fredags och går nu att handla ifrån, även om allt inte är helt klart.

- För närvarande pågår översättning och anpassning av www.jsenergi.eu för att kunna hantera mängden av utökade förfrågningar. Senaste veckan har samarbetsavtal slutits med servicefirmor i både England och Irland om kompetensutbyte och reservdelsförsörjning, skriver e-handlaren.

Vad vi förstår ska det handla om en ganska viktigt spelare på den brittiska marknaden gällande värmepumpar. Ice Energy, som företaget heter, ska enligt egen utsago varit marknadsledare i 17 år innan de nu vid årsskiftet hamnat i finansiella svårigheter. Enligt det brittiska bolagsverket ska företaget nu vara upplöst och avregistrerat.

Efterfrågan på reservdelar ökar

Flera bolag försöker fylla luckan i marknaden och JS Energi är ett av dem. Bland de kunder som står utan service finns tydligen en hel del värmepumpar av just den sort som JS Energi erbjuder reservdelar till.

- Senaste 2 månaderna har efterfrågan av reservdelar och rådgivning av värmesystem ökat i Europa, i synnerhet i Holland och Storbritannien och då i specifikt av Nibe och IVT som bägge har en stor installerad bas i dessa länder, säger Peter Borgman.

Annons

JS Energi ska även utöka antal samarbeten med servicefirmor i Europa efter lanseringen av den nya EU-handeln.

- Diskussioner pågår för närvarande även med servicefirmor i Tyskland, Nederländerna och Finland om ett utökat samarbete inom kompetens och vidareförmedling av serviceärende som inkommer via www.jsenergi.eu, säger Peter Borgman.

LÄS ÄVEN:
JS Energi gör sitt första förvärv - trimmar e-handeln med service
JS Energi kliver in i Danmark och miljonsatsar i eget lager

Annons