Ny nätbutik namnges efter Googles sökguru

I förra veckan rapporterade vi hur e-handlaren och SEO-experten Anders Karlsson köpt upp Rakathuvud.se. En nischad nätbutik som skulle in i stallet tillsammans med exempelvis Barahandtag.se. Men först skulle butiken göras om helt och även byta namn.

AndersIvar AB köpte för mindre än två veckor sedan upp nätbutiken Rakathuvud.se. En e-handel som de tidigare ägarna inte längre hade tid att driva vidare. Anders Karlsson, VD på AndersIvar, har nu styrt upp butiken och även gett den det nya namnet Kutts.se, efter Googles sökguru Matt Cutts:

– Det nya varumärket kommer faktiskt från en lek med efternamnet på Googles chef för Webspam, Matt Cutts, som har ett efternamn som passar in i vår nisch. En liten svensk twist på det och så hade vi det nya varumärket klart. Lite putslustigt för oss som är aktiva inom svensk sökmotoroptimering, säger Anders Karlsson, ägare till Kutts och AndersIvar AB.

Annons

Vi har inte testkört den nya nätbutiken men det ser spontant bra jobbat ut för ett köp som tog plats för mindre än två veckor sedan.

Namnbytet inte självklart

Anders Karlsson hade dock tidigt en vision kring vad han skulle göra med butiken, även om det nya namnet krävde lite fundering:

– Vår specialitet är just att hitta nischade butiker där vi ser stor potential i utveckling. Både när det gäller att utveckla själva butiken rent tekniskt men även i att utveckla servicenivån och sortimentet, och det var precis vad jag kände när jag såg Rakathuvud första gången. Det var en självklarhet för oss att bygga en modernare butik på en ny plattform, bytet av varumärke var inte lika självklart, säger Anders Karlsson.

 

Källa: Press

Annons