Annons

Ny packmaskin ska snabba upp E-handeln

Ny packmaskin ska snabba upp E-handeln

2014-03-03 11:05

Det svenska företaget Bong skall ha startats som ett bokbinderi i Lund 1737. I dag omsätter företaget miljarder och sägs vara det nästa äldsta bolaget på Nasdaq OMX. Bong ska länge ha varit ledande inom kuverttillverkning men när den marknaden minskar letar man nu efter nya områden att expandera inom. Och som i många andra branscher tittar man såklart på e-handeln.

Förra året skall Bong ha förvärvat det engelska företaget Angus & Wright. Detta företag skall ha utvecklat ett förpackningskoncept kallat Cold Seal. Det jobbar, som namnet antyder, utan värme för att försegla förpackningar.

Konceptet består också av en maskin som sägs vara mycket effektiv med en enda packare.

– Med vår maskin kan en operatör göra upp till 35 förpackningar per minut, oavsett om det är kläder, böcker, slalomskidor eller golfbollar i en kallförseglingsprocess. Vid manuell packning skulle en operatör behöva en timme för motsvarande antal, förklarar Henrik Wahlgren, Senior Sales Account Manager på Bong.

Även om systemet sägs vara mycket flexibelt så finns det vissa begränsningar och det optimala verkar vara inte för höga eller breda saker men längden är relativt fri.

Amazon ska vara nöjda

Systemet riktar sig främst till större e-handlare, som har råd med maskiner. Den primära målgruppen kan dock vara företag inom tredjepartslogistik.

– Vi tror att den passar perfekt för många företag inte minst inom e-handeln samt tredjepartslogistik. Den kommer att spara oerhört mycket tid och pengar samt effektivisera hanteringen av försändelser enormt, säger Henrik Wahlgren.


Bong Model 900-3B

Med samma maskin skall man kunna skriva ut fakturan, väga, adressera och postnummersortera förpackningarna. Förpackningarna kan även förses med en returflik så att mottagarna kan använda samma förpackning för att skicka tillbaka produkterna.

– Maskinerna finns i flertalet europeiska länder. Den mest kända kunden är nog Amazon som är mycket nöjda, säger Henrik Wahlgren.

En variant av Bongs nyligen förvärvade maskiner kan ni se nedan. En maskin som ser ut att vara konfigurerad för en ganska bred e-handel. I Sverige sägs konceptet vara helt nytt och Bong kommer visa upp det live på mässan Logistik & Transport den 7-8 maj.

Källa: Press

Annons
Annons

Julius Gunnilstam

Redaktör och tekniskt ansvarig

Jimmy Öström
2014-03-03 11:07

Coolt!!

flennstrom
2014-03-03 11:15

Påminner om en maskin som finns på Ginza. Se bild en bit ner i http://blog.klarna.com/2011/09/22/ginzas-lager-en-bit-av-e-handelssverige/
Ginzas maskin är dock anpassad för deras produkter och inte lika flexibel som denna verkar.

bslask
2014-03-03 12:47

Helt klart fräckt, men det är ju lite märkligt att när dom filmar "ut" bandet så är det bara paket i samma storlek som kommer. Hade varit intressant att se de avlånga större sakerna inslagna.

Parvelito
2014-03-03 12:58

bslask: Ja, det hade varit bättre att se hur föremålen som matades in hade sett ut. Jag anar att det inte är ett helt omtimalt sätt att hålla nere volymen på varje paket, och att det går åt en hel del materiel i onödan.

Sedan förstår jag inte vitsen med att trycka på knappar för att berätta hur stort föremålet som skall packas är. De hade ju laserstrålar som borde kunna känna av hur stort paketet är,

Bong
2014-03-03 13:14

Det finns många varianter av maskinutförande. Valet är ofte behovs- och eller resursstyrt. Kontakta Bong för just ditt behov. www.bong.se

Parvelito
2014-03-04 09:40

Jag har inget behov av en sådan maskin idag, mitt intresse var snarare tekniskt. Därför hade det ju varit kul med en film som visade lite mer hur den packar olika föremål, hur den känner av vilken adresslapp som skall fästas på vilket paket, hur man integrerar den med befintligt administrationssystem, maxmått, minmått och storlek på paketen etc. Jag tror det är rätt många ehandlare med omsättning 10Mkr och uppåt som skulle kunna räkna hem en packmaskin.

Annons
Nya rekord trots prissättningsfel och strejker

Nya rekord trots prissättningsfel och strejker

Bättre än Black Friday och Cyber Monday kombinerat.

Annons
Annons
IKEA stänger ner sin enda fabrik i USA

IKEA stänger ner sin enda fabrik i USA

300 personer påverkas.

Gekås är 10,36 procent billigare än andra butiker

Gekås är 10,36 procent billigare än andra butiker

Var tredje produkt är dyrare.

PostNord förbättrar sitt resultat med 800 miljoner

PostNord förbättrar sitt resultat med 800 miljoner

Fortsatt negativt dock.

Annons
Annons

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Gents släpper prenumerationstjänst för parfym

Gents släpper prenumerationstjänst för parfym

Ger sig in i konkurrensen.

Apotea slog miljarden redan under första halvåret

Apotea slog miljarden redan under första halvåret

Försäljningen ökade med 36 procent.

Bygghemma omsatte 1,7 miljarder:

Bygghemma omsatte 1,7 miljarder: "Snabb tillväxt"

"Finland var särskilt tillfredsställande".

Annons
Annons
TPL-aktör omsatte 75 miljoner på ett halvår

TPL-aktör omsatte 75 miljoner på ett halvår

Ny anläggning ger resultat.

Annons
Jobb på Ehandel.se

Gudrun Sjöden Design AB söker:

Produktägare

Lomax Sweden AB söker:

Online Marketing Assistant - Helsingborg - Lomax Sweden AB

Plantagen Sverige AB söker:

Junior Webbredaktör

MM Sports söker:

Inköpare till MM Sports


Om Ehandel.se

Vi är en objektiv community och nättidning utan ägarintresse från leverantörer. Vårt mål är att främja svensk e-handel genom att sprida kunskap.

Kontaktinformation

info@ehandel.se

Vill du annonsera?

marknad@ehandel.se

Bolagsinformation

EHANDEL SE AB
Orgno. 556861-7517

Emblem Emblem Emblem
×

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev?

Varje fredag får du exklusiva nyheter först av alla samt en summering av hela veckan. Stäng denna ruta