Ny rapport: Julhandeln väntas nå sin topp 7 december

Under årets sista två månader väntas e-handeln i Sverige omsätta 34 miljarder kronor, och enligt en ny undersökning från Adobe kommer årets försäljningspeak att inträffa den 7 december.

Efter att ha undersökt över en biljon webbsidebesök hos 4 500 e-handlare har Adobe kommit fram till att den svenska e-handeln i år kommer att öka med fem procent från förra året och i samband med det sätta nytt försäljningsrekord.

Femtedel av årets försäljning

Totalt väntas svenskarna julhandla på nätet för 34 miljarder kronor, och under dagen då julhandelstrafiken väntas nå sin topp, den 7 december, beräknas e-handeln omsätta 871 miljoner kronor. Det skla enligt Adobe vara en ökning med 84 procent jämfört med det årliga dagssnittet.

Annons
Annons

– Med enorma mängder data från tusentals e-handelssidor har vi möjlighet att göra väldigt exakta beräkningar av hur den stundande e-handeln väntas utvecklas, både i Sverige och på global nivå. Vi kan vänta oss ett nytt e-handelsrekord i jul, mycket tack vare fler köp via mobila enheter och mer mogna konsumenter, säger Jes Schyum, nordisk kommunikationschef på Adobe.

Näthandeln inför jul utgör nära en femtedel av den totala e-handeln som görs i Sverige, och det ser ungefär likadant ut för våra nordiska grannar. I år väntas 22 procent av den svenska försäljningen komma från mobiler eller surfplattor.

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!