Ny sajt ska förenkla EU-frakten för e-handlare

Unionen är stolt över ny fraktsajt.

EU vill som vi vet öppna upp den inre digitala marknaden. Deras intentioner är goda men verkligheten är inte riktigt där ännu. När EU lade fram förslaget att alla e-handlare skulle tvingas att skicka till alla unionens länder var som alltid tanken god men verkligheten inte riktigt där ännu. EU backade lite men vill fortfarande gärna att paketen ska flöda över alla gränser inom unionen.

Under den andra upplagan av logistikkonferensen Deliver, som nyligen gick av stapeln, så lanserades ett nytt initiativ som ska hjälpa e-handlare att enklare nå över gränserna med sina varor. Tjänsten med namnet Deliver in Europe är finansierad av EU och ska koppla ihop e-handlare med logistikleverantörer i Europa.

Annons

Mer e-handel gagnar medborgarna

EU:s energikommissionär Maros Sefcovic ska ha deltagit under Deliver-konferensen och hållit i en presentation där han lyft den nya frakttjänsten.

- Vi behöver fler av dessa initiativ, eftersom gränsöverskridande e-handel direkt gagnar medborgarna. När konsumenterna är bekväma att beställa sina produkter var som helst i EU så kommer de att öka efterfrågan, njuta av bättre priser och tjänster och skapa mer affärer, sade Maros Sefcovic vid lanseringen av Deliver in Europe.

En beta-version av tjänsten ska ha funnits sedan förra året men nu ska den alltså vara ute i skarp version. Vid lanseringen ska det redan ha funnits hundratals leverantörer på plattformen. Tjänsten ska vara gratis att använda för både logistikleverantörer och e-handlare.

Annons