Nya betaltjänsten billmate vill ta sig an Klarna

Uppstickarna som vill ta en del av fakturakakan blir allt fler. På torsdag, den 31 oktober, lanseras betaltjänsten billmate på bred front. En tjänst som har storslagna mål och hoppas vinna över e-handlarnas hjärta med en ny flexibel betallösning.

Vi skrev nyligen om fakturatjänsten Billogram som nu även riktar sig till e-handlare. Men då Billogram inte tar kreditrisken är det inte ett verktyg för alla e-handlare, i all fall inte i dagsläget.

Billmate som lanseras på torsdag är dock en betaltjänst med primärt fokus på e-handlare. Billmate kommer att erbjuda faktura, kort, bank och delbetalningslösningar till sina kunder.

Annons

Standardpriserna för tjänsten finner ni här och de lovar schyssta villkor och speciellt utbetalningstiden till e-handlarna skall förbättras jämfört med konkurrerande lösningar.

E-handlare kör redan billmate

En butik som just nu testar billmate är Sortiment.se och deras VD och grundare, Oscar Troedson säger sig vara nöjd:

Oscar Troedson– Vi såg över våra betalningslösningar och valde billmate eftersom vår tidigare leverantör hade en modell som innebär att utbetalningar skedde först flera veckor efter faktiskt köp. Med billmate får vi utbetalningarna betydligt snabbare och avgifterna är lägre, två faktorer som är av betydande fördel för oss i vår strävan efter fortsatt expansion, säger Oscar Troedson.

Priserna sägs alltså vara bra och företaget ska inte köra med några start- eller månadsavgifter. Billmate har faktiskt blivit taget för att vara ett potentiellt blufföretag, i vårt forum, på grund av deras prisstruktur. Bakom tjänsten stor dock bland andra Invoice Finance AB som är en etablerad aktör.

Oscar Troedson som nu testkört tjänsten i några veckor tycker att det hela fungerar bra:

– Vi har kört billmate sedan ett par veckor tillbaka och jag anser att vi nu har tillräckligt med data för att konstatera att tjänsten fungerar väldigt bra. Tekniken sitter, och hittills har konverteringen inte påverkats. Faktum är att den varit något högre den senaste veckan, något som dock troligen beror på andra faktorer - avhoppen i kassan har i alla fall inte ökat, berättar Oscar Troedson.

Vi vet även att billmate just nu kör en del tester gentemot Klarna för att kontrollera hur konverteringen påverkas. Den största fördelen jämfört med andra fakturalösningar som till exempel Klarna ska dock inte vara priset utan just utbetalningstiden.

Annons

– Den första - och tillika den viktigaste anledningen - är utbetalningstiden. Med billmate får vi utbetalningar inom 1 vecka efter köp - till skillnad från Klarna som håller på betalningarna betydligt längre. De snabba utbetalningarna har verkligen varit ett välkommet inslag i vår verksamhet då vi håller en hög tillväxttakt och växer helt organiskt. Och då betyder likviditet väldigt mycket, säger Oscar Troedson.

Billmate trycker även på att de hanterar konsument och företagskunder i ett och samma flöde och att de inte har några begränsningar på belopp. Vill man även ha kortbetalning krävs det ett inlösenavtal och billmate säger att många väljer Teller då även de kör utan start- eller månadsavgifter.

Med eller utan kreditrisk

Gällande kreditrisken ska billmate vara flexibla. De kan antingen ta kreditrisken eller så kan man välja att ta den själv per faktura, en lösning billmate säger sig vara ensamma om.

I dagsläget ska runt 20 e-handlare hantera faktura- samt kortbetalningar via billmate. Några andra kunder förutom Sortiment.se är Chappelli.se, Pelletsbutiken.com, Fagert.se, Isländsktgodis.se, Sydhandel.se, Truckcentralen.se, iFeelu.se, Tingoting.se och Technick.se.

Över 60 e-handlare ska dock ha skrivit på avtal och fler referenskunder skall visas vid lanseringen på torsdag.

Johan Lindberg– Vi har kört skarpt med ett antal kunder som har fått vara med och påverka våra produkter. Vår målsättning har hela tiden varit att optimera våra produkter och tjänster utifrån feedback från de som verkligen kan branschen bäst – dvs e-handlarna själva, säger Johan Lindberg, VD på eFinance Nordic AB - företaget som driver billmate.

Det nystartade företaget eFinance Nordic AB är de som driver tjänsten och bakom står som sagt moderbolaget Invoice Finance AB men även Combain Mobile AB och Johan Lindberg som är VD för billmate.

Johan skall ha varit den som drivit projektet från början, Invoice sägs stå för den finansiella biten och Combain för själva plattformen. Tillsammans hoppas de kunna göra billmate till en aktör att räkna med framöver.

Annons