Annons

Nya betaltjänsten billmate vill ta sig an Klarna

Nya betaltjänsten billmate vill ta sig an Klarna

2013-10-28 14:00

Uppstickarna som vill ta en del av fakturakakan blir allt fler. På torsdag, den 31 oktober, lanseras betaltjänsten billmate på bred front. En tjänst som har storslagna mål och hoppas vinna över e-handlarnas hjärta med en ny flexibel betallösning.

Vi skrev nyligen om fakturatjänsten Billogram som nu även riktar sig till e-handlare. Men då Billogram inte tar kreditrisken är det inte ett verktyg för alla e-handlare, i all fall inte i dagsläget.

Billmate som lanseras på torsdag är dock en betaltjänst med primärt fokus på e-handlare. Billmate kommer att erbjuda faktura, kort, bank och delbetalningslösningar till sina kunder.

Standardpriserna för tjänsten finner ni här och de lovar schyssta villkor och speciellt utbetalningstiden till e-handlarna skall förbättras jämfört med konkurrerande lösningar.

E-handlare kör redan billmate

En butik som just nu testar billmate är Sortiment.se och deras VD och grundare, Oscar Troedson säger sig vara nöjd:

Oscar Troedson– Vi såg över våra betalningslösningar och valde billmate eftersom vår tidigare leverantör hade en modell som innebär att utbetalningar skedde först flera veckor efter faktiskt köp. Med billmate får vi utbetalningarna betydligt snabbare och avgifterna är lägre, två faktorer som är av betydande fördel för oss i vår strävan efter fortsatt expansion, säger Oscar Troedson.

Priserna sägs alltså vara bra och företaget ska inte köra med några start- eller månadsavgifter. Billmate har faktiskt blivit taget för att vara ett potentiellt blufföretag, i vårt forum, på grund av deras prisstruktur. Bakom tjänsten stor dock bland andra Invoice Finance AB som är en etablerad aktör.

Oscar Troedson som nu testkört tjänsten i några veckor tycker att det hela fungerar bra:

– Vi har kört billmate sedan ett par veckor tillbaka och jag anser att vi nu har tillräckligt med data för att konstatera att tjänsten fungerar väldigt bra. Tekniken sitter, och hittills har konverteringen inte påverkats. Faktum är att den varit något högre den senaste veckan, något som dock troligen beror på andra faktorer - avhoppen i kassan har i alla fall inte ökat, berättar Oscar Troedson.

Vi vet även att billmate just nu kör en del tester gentemot Klarna för att kontrollera hur konverteringen påverkas. Den största fördelen jämfört med andra fakturalösningar som till exempel Klarna ska dock inte vara priset utan just utbetalningstiden.

– Den första - och tillika den viktigaste anledningen - är utbetalningstiden. Med billmate får vi utbetalningar inom 1 vecka efter köp - till skillnad från Klarna som håller på betalningarna betydligt längre. De snabba utbetalningarna har verkligen varit ett välkommet inslag i vår verksamhet då vi håller en hög tillväxttakt och växer helt organiskt. Och då betyder likviditet väldigt mycket, säger Oscar Troedson.

Billmate trycker även på att de hanterar konsument och företagskunder i ett och samma flöde och att de inte har några begränsningar på belopp. Vill man även ha kortbetalning krävs det ett inlösenavtal och billmate säger att många väljer Teller då även de kör utan start- eller månadsavgifter.

Med eller utan kreditrisk

Gällande kreditrisken ska billmate vara flexibla. De kan antingen ta kreditrisken eller så kan man välja att ta den själv per faktura, en lösning billmate säger sig vara ensamma om.

I dagsläget ska runt 20 e-handlare hantera faktura- samt kortbetalningar via billmate. Några andra kunder förutom Sortiment.se är Chappelli.se, Pelletsbutiken.com, Fagert.se, Isländsktgodis.se, Sydhandel.se, Truckcentralen.se, iFeelu.se, Tingoting.se och Technick.se.

Över 60 e-handlare ska dock ha skrivit på avtal och fler referenskunder skall visas vid lanseringen på torsdag.

Johan Lindberg– Vi har kört skarpt med ett antal kunder som har fått vara med och påverka våra produkter. Vår målsättning har hela tiden varit att optimera våra produkter och tjänster utifrån feedback från de som verkligen kan branschen bäst – dvs e-handlarna själva, säger Johan Lindberg, VD på eFinance Nordic AB - företaget som driver billmate.

Det nystartade företaget eFinance Nordic AB är de som driver tjänsten och bakom står som sagt moderbolaget Invoice Finance AB men även Combain Mobile AB och Johan Lindberg som är VD för billmate.

Johan skall ha varit den som drivit projektet från början, Invoice sägs stå för den finansiella biten och Combain för själva plattformen. Tillsammans hoppas de kunna göra billmate till en aktör att räkna med framöver.

Annons
Annons

Julius Gunnilstam

Redaktör och tekniskt ansvarig

Joel B
2013-10-28 14:23

"Den största fördelen jämfört med andra fakturalösningar som till exempel Svea eller Klarna ska dock inte vara priset utan just utbetalningstiden."

Intressant hur ni valt att formulera er där, vi kör SveaWebPay för Faceplate.se och de betalar ut pengarna redan dagen efter leverans...

Ekraft
2013-10-28 14:30

Det är ju lite billigare än Payson, och det är väl till en början en vettigare konkurrent att benchmarka sig emot.

Julius
2013-10-28 14:33

Det var en specifik fråga vi ställde, med Svea och Klarna som exempel, och fick efterföljande svar. Om Svea alltid har så pass kort utbetalning är det förstås missvisande?

Joel B
2013-10-28 14:39

@Julius:

Ja, artikeln blir missvisande med den definitionen.

Om det skall göras en korrekt jämförelse, så är SveaWebPay i detta fall snabbast på att betala ut pengar, då dem finns på kontot redan dagen efter.

Mvh
Joel

DanielN
2013-10-28 14:50

Tycker att det är bra med fler aktörer, gynnar alla...

Julius
2013-10-28 14:56

@Joel B justerade artikeln.

Oscar Troedson
2013-10-28 15:16

För att förtydliga, i dagsläget kör vi endast faktura och delbetalning via Billmate. För de som är intresserade kommer jag återkomma med en fullständig utvärdering och statistik inom några veckor.

@Parvelito, Nja - det är ganska stor prisskillnad. Från Billmate:

"Transaktionskostnad fakturaköp: 2 % + 15 kr"

och från Payson:

"Ta betalt på din webbplats med PaysonFaktura 19 kr + 2.85 % (exklusive moms"

Är inte helt med på varför jämförelsen mot Klarna inte är lika relevant?

Ekraft
2013-10-28 15:28

Oscar: Ja, de är lite billigare än Payson. Man får jämföra sig med vem man vill naturligtvis, men man behöver nog få en större kundstock innan gemene man jämför dem med Klarna.

Oscar Troedson
2013-10-28 15:37

@Ekraft, Okej - missförstod dig. Vi mäter endast konvertering, vilket i jämförelsen konkret betyder, vad innebär Klarnas varumärke för kunderna benägenhet att handla hos oss. I dagsläget betyder det - för Sortiments del- ingenting, vilket nog får anses vara en intressant upptäckt. Jag anser också att antalet kunder vi har i kombination med omsättningen får anses vara tillräcklig för att göra en adekvat bedömning.

Prix
2013-10-29 20:43

Vad jag finner intressant är om Billmate ger ehandel på lika villkor. Med det menar jag att man välkomnar även butiker som säljer sexleksaker, skräckfilmer, kosttillskott osv? Någon som vet eller vill Billmate själv kommentera?

Prismässigt så är det väldigt stor skillnad mot vad vi betalar med Svea idag. Och vi har aldrig haft några problem med Svea och pengarna kommer inom 2 dagar.

jpettersson
2013-10-29 21:39

Jag är inte heller så imponerad av prissättningen, även vi har betydligt bättre avtal med Svea.

Dan
2013-10-29 22:53

Man kan inte jämföra ett företags standardavtal med ett annat förhandlat avtal hos en annan leverantör.

Man får nog jämföra äpplen med äpplen först och sen be om offert för att jämföra päronen.

Kocken
2013-10-30 09:53

De som också är intressant är hur lång tid de låser butiken till deras tjänster. Klarna som är ledande låser fast sina kunder så att de inte får prova något annat under kontraktstiden i minst 1 år.

eFinance
2013-10-30 22:49

Hej alla,

Kul att se att så många tar sig tid att kommentera artikeln. Vi har precis som framgår av artikeln release först imorgon, dvs den 31:a och kommer att komma med mer information då. Kan kort svara på några av frågorna redan nu dock:

@Prix: Vi kontrollerar givetvis alla våra kunder innan vi kör igång men lägger inga värderingar i om det är skor, glidmedel eller cyklar som säljs så länge det inte är något brottsligt, kränkande eller liknande.

@Kocken: Vi "låser" inte in någon i långa avtal utan butikerna är fria att lämna oss om de inte är nöjda eller om de fått ett bättre erbjudande.

Finns även på mailen johan@efinance.se om någon har ytterligare frågor.

Med vänliga hälsningar
Johan Lindberg, VD
eFinance Nordic AB - billmate

Jimmy Öström
2013-10-31 02:26

Tack Johan för ditt svar. Tycker detta svar visar ett djup hos er som t.ex. Payson eller andra saknar.

Efter ditt svar fick du mig intresserad!

Prix
2013-11-02 16:44

Johan, tack för svar och roligt att höra att någon väljer att inte hålla på och tramsa med värderingar som är från sent 1700-tal.

Annons
Slog rekord i klagomål - fick kompensera med 25 miljoner

Slog rekord i klagomål - fick kompensera med 25 miljoner

748 000 anmälningar.

Annons
Annons
MediaMarkts nya säljkanal - kan nå miljoner

MediaMarkts nya säljkanal - kan nå miljoner

Ska sälja gamla produkter.

Tappade sin CFO till Lyko - nu gör Nelly ny topprekrytering

Tappade sin CFO till Lyko - nu gör Nelly ny topprekrytering

Ersättaren hittad.

Valutakrisen: "Nettoeffekten för handeln är tyvärr dålig"

Svensk Handels chefsekonom varnar för följderna av den svaga valutan.

Annons
Annons

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

E-handlarnas miljötänk påverkar försäljningen online

E-handlarnas miljötänk påverkar försäljningen online

Ny nordisk e-handelsrapport.

Han lämnar Nelly -  tar över ansvaret för Lykos ekonomi

Han lämnar Nelly - tar över ansvaret för Lykos ekonomi

Tar plats i koncernledningen.

Amazon-konkurrenten sålde för 124 miljarder dollar i Q1

Amazon-konkurrenten sålde för 124 miljarder dollar i Q1

E-handelsökade med 37 procent.

Annons
Annons
19-årigt modevarumärke försatt i konkurs

19-årigt modevarumärke försatt i konkurs

Kunde inte framgångsrikt avsluta rekonstruktionen.

Annons
Jobb på Ehandel.se

Glitter International söker:

E-Commerce Coordinator

XXL Sport och Vildmark söker:

E-commerce Manager

Boozt Fashion söker:

Google Analytics Specialist

Ehandelse AB söker:

Erfaren nyhetsreporter med starkt e-handelsintresse


Om Ehandel.se

Vi är en objektiv community och nättidning utan ägarintresse från leverantörer. Vårt mål är att främja svensk e-handel genom att sprida kunskap.

Kontaktinformation

info@ehandel.se

Vill du annonsera?

marknad@ehandel.se

Bolagsinformation

EHANDEL SE AB
Orgno. 556861-7517

Emblem Emblem Emblem
×

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev?

Varje fredag får du exklusiva nyheter först av alla samt en summering av hela veckan. Stäng denna ruta