Nya branscher ett viktigt verktyg när E-handeln ökar

E-handeln fortsätter visa starkt tillväxt. Byggvaror och hemmafixarprodukter tillsammans med sport, mat och leksaker hör till den snabbast växande trenden av varor som handlas över nätet. Men det är inte bara på grund av de mest populära produkterna som e-handeln fortsätter att öka.

E-handeln spås en ökning med 13 procent för helåret 2012 och att konsumenterna hela tiden hittar nya branscher att handla i har en del i det. Verktygsboden som säljer verktyg och maskiner följer trenden, och företaget har i år sett e-handeln öka med 11 procent från föregående år.

Snabba och smidiga leveranser direkt till dörren är en förklaring till medgången enligt dem själva. Att Verktygsboden ligger i framkant när det gäller nydanande och nischade produkter är en annan. I sin e-handel har man över 18 000 artiklar.

Annons
Annons

– Vår idé är att kunna leverera på dagen eller dagen efter och vi har därför ett stort lager. Utbudet av våra produkter tilltalar många nischade kundgrupper, såsom bil- och verkstadsentusiaster, och det är många produkter som vi är ensamma om. Vi tänker också ett steg längre, hur samma produkt kan komma att utvecklas till nästa gång kunden beställer, säger Christian Bengtsson, lagerchef på Verktygsboden.

E-handeln står för 40 procent

Verktygsboden startade sin verksamhet 1985 och 2003 började man även med distanshandel av verktyg och maskiner som ett komplement till sin butik i Borås. På bara några år gick företagets e-handel från noll till 40 miljoner kronor.

Sedan 2007 finns en hel verksamhet knuten till e-handeln med centrallager, produktutveckling och verkstad, belägen i Borgstena utanför Borås. I dag står företagets e-handel för omkring 40 procent av försäljningen. Orderflödet i e-butiken ligger i snitt på 50-60 orders med totalt ordervärde på drygt 200 000 kronor per dag.

– 7 av 10 är nya kunder som upptäckt oss på nätet. Folk handlar från hela Sverige, men många kunder finns i Norrland där det är långt till butikerna överlag. Vi har också återförsäljare i Norge och Finland som säljer våra produkter, säger Christian.

Källa: Press

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!