Nya kopplingar skall hjälpa Fyndiq att växa

Merförsäljningskanalen Fyndiq meddelar nu att de lanserar officella kopplingar till flera stora plattformar. En utveckling som ska vara starten på fler integrationer framöver då man aspirerar att bli ett Amazon för fyndvaror.

Fyndiq rapporterar idag att man lanserar officiella integrationer med plattformarna Askås, Kodmyran och Wikinggruppen.

Kodmyran har sedan en tid tillbaka jobbat med en integration till Fyndiq som nu alltså nått officell status. Wikinggruppen och Askås ska vara nya även om kopplingarna till Fyndiq förstås testats under ett par månader.

Annons
Annons

Enligt Fyndiq handlar det nu om robusta integrationer med lagersaldosynk och där order helt sömlöst skjuts in i e-handelssystemet.

– Vi är mycket glada att dessa plattformar valt att samarbeta med oss för att göra det enklare för deras e-handlare att sälja via vår marknadsplats. Detta är en hög prioritet för oss och vi hoppas knyta till oss ännu fler e-handelsplattformar framöver, säger Fredrik Norberg, medgrundare och marknadschef på Fyndiq.

Ser ökad försäljning

Askås som alltså är nya ut med ett nära samarbete med Fyndiq ser redan fördelar för sina kunder.

– En stor del i vårt uppdrag från våra e-handelskunder är att öka deras försäljning via smarta funktioner och kopplingar med partners. För oss har det redan nu visat sig att Fyndiq är en marknadsplats som just levererar den viktigaste delen till våra gemensamma kunder, ökad försäljning, säger Jonas Askås, VD på Askås.

Dessa nya kopplingar skall baseras på ett gränssnitt (API) som ska göra det enklare för Fyndiq att koppla upp sig mot allt fler plattformar. En utveckling som lär vara nödvändig när man nu siktar på en internationell expansion, med 150 miljoner kronor i kassan.

Fyndiq har vad vi förstår sedan dag ett planerat en sömlös koppling med alla möjliga e-handelssystem. Tidigare har man dock jobbat med mindre flexibla lösningar som inte varit lika robusta och ofta krävt manuell påläggning.

Nu satsar man dock på detta nya gränssnitt där e-handlare enkelt ska kunna styra vilka produkter som ska till Fyndiq och där order enkelt kan flöda tillbaka in i systemet.

Annons
Annons

– Detta är startskottet för vår utrullning av denna vision och då denna typ av kopplingar, säger Fredrik Norberg.

 

Källa: Press

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!