Nystartad leveranstjänst vill förenkla E-handelsreturerna

Kunder gillar generösa returmöjligheter, de verkar däremot inte lika glada över att paketet trots allt måste skickas tillbaka, med allt jobb som det innebär. Något som leveranstjänsten Shyp fått erfara och deras kurirer sköter nu allt från att packa de oönskade inköpen till att lämna dem vid närmaste postkontor.

Nätkonsumenter gillar smidiga returer, det har vi fått lära oss genom en rad undersökningar den senaste tiden. Något som den nystartade leveranstjänsten Shyp också fått veta, fast på ett lite oväntat sätt.

Tjänsten finns för närvarande i San Francisco, Manhattan, Brooklyn samt Miami, med ytterligare städer på gång, och hjälper folk att skicka sina paket utan att lyfta ett finger, nästan. Med deras app knäpper man en bild på det som ska skickas och sen dyker det upp en kurir som sköter resten. Som att packa objektet och ta det till närmaste distributör.

Annons
Annons

Smidigt och enkelt för kunderna, som tydligen tyckte att idén även kunde appliceras på returer. Shyp märkte att en växande skara av deras kunder använde appen för att returnera onlineköp genom att printa ut förbetalda returfraktsedlar, som skickades med paketen.

Specialanpassad process

En tjänst som Shyp nu sett till att baka in i sin app för iOS och Android. När appen startas får kunden välja mellan att skicka paketet till en adress, eller till en e-handlare. Väljer man det senare alternativet dyker det upp en lista med de vanligaste e-handlarna som Shyp skickar till, bland annat Amazon, Gap och Target.

För de alternativen har Shyp skapat en specialanpassad process för respektive företags returhantering. Så om man av misstag skulle knappa in ett ogiltigt order-ID från Amazon känner appen av det och varnar. Det går även att skicka till återförsäljare som inte finns i listan

För detta tar Shyp 5 dollar per uppdrag, även om kunden skickar ett eller flera paket till olika adresser. Utöver det får kunden så klart även betala de aktuella fraktkostnaderna, men då Shyp erhåller volymrabatter från distributörerna, kan Shyp tjäna en liten hacka på mellanskillnaden. Om e-handlaren erbjuder en förbetald returfraktsedel så försvinner dock den möjligheten.

Källor: FastCompanyTechCrunch

Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!