Nytt e-handelslager kan vinna pris för bästa byggprojekt

Nybyggt logistikcenter bland de nominerade.

Imorgon avgörs en årlig tävling där Örebro kommun utser årets mest lyckade byggprojekt. I år är konkurrensen extra hård. Tidigare år har 3-4 företag varit med och tävlat om utmärkelsen, men i år är det sex kandidater som nominerats. 

20 000 kvadratmeter stort logistikcenter

En av dem är Pac vars nybyggda logistikcenter som uppförts av Pacs moderbolag Västerstaden. I oktober stod den 20 000 stora byggnaden färdig. Pac driver en e-handel för B2B-kunder där de säljer produkter inom hotell, restaurang och dagligvaruhandel, men snart flyttar även företagets fysiska butik in i det nya centret.

Annons
Annons

- Runt hälften av vår försäljning kommer från e-handeln, men vår nya fysiska butik kommer att öppna i slutet av februari, säger Claes-Magnus Ericsson, digital och administrativ försäljningschef på Pac.

Vill belöna hållbart byggande

Syftet med priset - som inrättades redan 1981 - är att “stimulera byggandet av en estetiskt, socialt, ekonomiskt och ekologiskt hållbar stad” och det är Byggnadsnämnden i Örebro kommun som utser vinnaren.

Och Claes-Magnus Ericsson menar att företagets nya lager väl uppfyller syftet som utmärkelsen avser.

- Vårt nya cetrallager är byggt i enlighet med kriterierna för Green Building, vilket innebär att det ska vara långsiktigt hållbart och använda minst 25 procent mindre energi jämfört med standardkraven på nya byggnader, säger han till Ehandel.se.

"Superkul"

Att byggnaden blivit nominerad till priset tycker han är roligt.

- Det är superkul att vara med i en sådan här nominering. Det är kul att det är så olika bidrag också och det ska bli spännande att se hur man kommer att välja ut vinnaren. Att jobba hållbart är en central del av det vi gör på Pac, vi jobbar mycket med miljöfrågor säger Claes-Magnus Ericsson.

Förutom Pac har även företaget Dormys byggnad i Örebro nominerats. De säljer golfprodukter på nätet samt i fysiska butiker, varav en finns i nämnda byggnad. 

I tävlingen har både nya och omrenoverade byggnader nominerats.

Annons
Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!