Nytt e-handelspris: De här tre kan ta hem årets D-Award

Anses ha bidragit mest till att driva den digitala handeln framåt.

Den 7 mars går Svensk Digital Handels e-handelskonferens D-Congress av stapeln på Svenska Mässan i Göteborg. En nyhet för årets event är att branschorganisationen kommer att utse en vinnare av det nyinstiftade branschpriset D-Award.

"Alla är värdiga vinnare"

Priset delas ut till det e-handelsföretag som Svensk Digital Handel tycker har bidragit mest till att driva den digitala handeln framåt under året som gått. Årets tre nominerade är DesenioiDeal of Sweden och RevolutionRace.

Annons

- Med D-Award vill vi uppmärksamma de svenska e-handelsföretag som bryter ny mark och som skapar kundupplevelser utöver det vanliga. Desenio, Ideal of Sweden och RevolutionRace är internationellt framgångsrika företag som i hög grad bidrar till att sätta svensk e-handel på den globala e-handelskartan. Oavsett vilket av de nominerade företagen som vinner omröstningen på D-Congress är alla värdiga vinnare av D-Award, säger Svensk Digital Handels styrelseordförande Freddy Sobin i ett pressmeddelande.

Processen med att ta fram de tre finalisterna inleddes redan i december med att förslag på bolag kunde skickas in via Svensk Digital Handels hemsida. Efter att bland annat ha kollat bolagens ekonomiska resultat och utsatt bolagen för en mystery shopper-genomgång, kunde juryn enas om tre slutliga vinnarkandidater.

Tre kriterier för att vinna

För att lyckas ta hem ett D-Award måste man som e-handlare ha lyckats med minst ett av tre framtagna kriterier. De går i korthet ut på att man med hjälp av nya innovationer har brutit ny mark, att man har skapat en kundupplevelse utöver det vanliga eller att man har lyckats väl internationellt. Desenio, iDeal of Sweden och RevolutionRace hyllas av juryn för bland annat lyckade insatser på sociala medier.

Årets jury för D-Award består utöver Freddy Sobin av åtta andra e-handelsprofiler som Mathems vd Tomas Kull och Babyshops medgrundare Linn Tagesson. D-Congress besökare kommer också att få möjlighet att rösta på sin favorit.

Annons