Nytt glasögonmärke ser fördelarna med E-handeln

Nividas är ett nystartat glasögonvarumärke som ska utmana de stora optikerkedjorna, och man gör det med hjälp av e-handeln. Förutom att företaget vill göra det enklare och billigare att köpa snygga glasögon på nätet, ska man hjälpa svenskarna att se dem som en accessoar.

Nividas.com är ett nytt glasögonvarumärke, grundat av Axel Jacobsson, Sebastian Pruszynski och Maja Kölqvist, som bestämt sig för att utmana de stora optikerkedjorna.

Trion blev frustrerade över att det är så pass dyrt att köpa glasögon i Sverige, och tyckte att det saknades ett alternativ där man får glasögon med snygg design till riktigt bra kvalitet, utan att man blir ruinerad.

Annons

– Knappt någon av de stora optikerkedjorna erbjuder handel på nätet och det bekräftades när vi insåg att endast 3 procent av alla glasögon säljs på nätet. Vilket ju är en låg andel jämfört med andra konsumentprodukter som kläder och accessoarer. I Sverige byter man dessutom glasögon mer sällan än i andra länder, vilket vi tror kommer förändras när fler och fler ser glasögon som en accessoar och inte bara ett synhjälpmedel, säger Axel Jacobsson som bland annat har erfarenhet från Cdon Group där han arbetat med affärsutveckling för gruppens portföljbolag.

Fotar receptet

Nividas erbjuder enkelslipade glasögon och solglasögon för 1 500 kronor och inkluderar då nödvändiga behandlingar som antirep- och antireflexbehandling, sådant som man normalt behöver betala extra för hos optikern enligt Jacobsson.

Vidare så erbjuder man polariserande solglasögon för 850 kronor och oslipade glasögon, fönsterglas, för 1 000 kronor.

– Kunden behöver göra en synundersökning och hämta ut sitt glasögonrecept hos en optiker, när vi fått kundens recept slipar vi glaset hos vårt labb i Tyskland. Leveranstiden från beställning av slipade glasögon ut till kund är ca 7-10 arbetsdagar. Vid köp av slipade glasögon så laddar man upp sitt recept när man lägger beställningen, till exempel genom att fota receptet med mobilen, säger Axel Jacobsson.

Skickar hem låneglasögon

Glasögonen är tillverkade i cellulosaacetat och varje par tar cirka fyra månader att färdigställa. De modeller som har mönstrade färger är alla unika enligt Jacobsson och många steg görs för hand för att uppnå hög kvalitet i detaljer och finish

Sajten är byggd i Magento och är responsiv. På sajten kan kunder låna hem tre par glasögon i fem dagar, helt kostnadsfritt och utan köptvång.

– Glasögon är en produkt som man gärna provar innan köp, och vi tror att hemlånet kommer vara en uppskattad tjänst hos blivande kunder. Man lånar hem glasögon genom några knapptryck på sajten, och paketet levereras efter 1-2 arbetsdagar. Skickar tillbaka gör man med den medföljande returpåsen. Vi har också öppnat ett fysiskt showroom centralt i Stockholm i anslutning till vårt kontor dit kunder är välkomna för att prova, köpa eller låna hem glasögon, säger Axel Jacobsson.

Annons
Annons