Nytt lager för Sport & Hälsa inom CDON-koncernen

Segmentet Sport & Hälsa var en av få ljusglimtar i CDON Groups senaste kvartalsrapport och nu belönas det med ett nytt logistikcenter.

CDON Group meddelar idag att de framgångsrikt driftsatt sitt nya logistikcenter i Trollhättan som skall ta hand om lager, logistik och kundtjänst för nätbutikerna Gymgrossisten.com, Bodystore.com och den nya butiken Milebreaker.com.

- Flytten genomfördes på 49 timmar. Totalt fraktade 45 trailers närmare 1.500 pallar med fler än 1.500.000 artiklar till det nya lagret. Idag plockas och skickas samtliga order från det nya logistikcentret som är 12.700 kvm stort och sysselsätter 115 personer, skriver CDON Group i ett pressmeddelande.

Annons

Therese Hillman som är chef för segmentet Sport & Hälsa inom CDON Group kommenterar även flytten:

- För tre år sedan dubblerade vi storleken på vårt tidigare lager, vilket vi nu växt ur. Den starka utvecklingen gör att vi nu ytterligare ökar kapaciteten, från 3.500 till 12.700 kvadratmeter. Vårt nya logistikcenter ger oss nya möjligheter att expandera, effektivisera och utveckla vår verksamhet, säger Therese.

Att CDON Group börjar centralisera och samordna lager och logistik för sina olika nätbutiker är något vi sett komma sedan en tid tillbaka. Kostnaden för flytten beräknas till ungefär 5 miljoner kronor.

Annons