Nytt rekryteringsföretag vill förmedla e-handelsjobben

På tre år vill de etablera sig i hela landet.

Ett nytt rekryteringsföretag - E-commerce recruit - har bildats. Deras nisch är att förmedla e-handelsjobb och nu har de även öppnat upp ett Sverigekontor.

Vill bygga Sveriges största nätverk

Bakom initiativet står Sanny Malmberg och Daniel Hilvarden, som tillsammans har erfarenhet av både e-handelsbranschen och av rekryteringar sedan tidigare.

Annons

- E-handelsmarknaden växer så att det knakar och fram till idag har det inte funnits någon aktör som fullt ut kan både e-handelsbranschen och rekrytering. Vi är ett par rekryterare och e-handlare, som tillsammans har startat ett nischat rekryteringsföretag, med fokus endast på e-handel och digitala tjänster, säger Sanny Malmberg och fortsätter:

- Med vår långa erfarenhet av att rekrytera personal till företag inom e-handelsbranschen har vi skapat oss en djup förståelse och känsla för de som arbetar i branschen. Vi har sedan en tid tillbaka påbörjat arbetet med att bygga Sveriges största nätverk av personer som brinner för e-handel. Redan nu är vi på god väg att lyckas och för varje dag är det allt fler som ansluter sig till vårt nätverk.

"Mer expertroller efterfrågas"

Grundarna menar att eftersom e-handelsbranschen som bekant växer med cirka 16 procent årligen och enligt E-barometern just nu uppgår till 67 miljarder kronor, så finns det också ett stadigt ökande behov av att hitta kunnig personal som kan utföra jobb inom e-handeln.

- Förr letade företag efter en bred kompetens inom e-handel. De ville ha folk som kunde alla områden, såsom SEO, SEM, sociala medier, med mera. Men nu är det allt mer expertroller som efterfrågas. Det finns idag en helt annan förståelse för att man inte kan vara bäst på allt. En person som är väldigt duktig på sökmotoroptimering, är inte alltid den som är bäst på Facebookannonsering - och tvärtom, säger Daniel Hilvarden. 

Vill samla alla e-handlare om tre år

Nu är fokuset för E-commerce recruit att utveckla sin digitala närvaro, sina samarbeten med kunderna, samt sitt kandidatnätverk. Företaget hoppas på en snabb tillväxt och meddelar att även om deras huvudkontor finns i södra Sverige, så har man redan befintliga verksamheter i både Stockholm och Göteborg också. Målsättningen är att på sikt finnas över hela landet.

- Om tre år är vi en viktig spelare för e-handelssektorn i norden och en bidragande faktor till branschens och e-handelsföretagens utveckling. Vi är även övertygade om att vi vid det laget har alla svenska e-handlare och digitala experter i vårt nätverk och därför är det naturliga valet när det är dags att rekrytera personal, säger Daniel Hilvarden.

Annons