OKQ8 planerar att börja med näthandel

Bensinstationen OKQ8 rekryterar e-handelschef och inleder en förstudie om en möjlig e-handelslansering.

Sedan en tid tillbaka har OKQ8 tillsammans med ett rekryteringsföretag sökt en e-handelschef och i mitten av november räknar företaget med att ha ett antal kandidater klara för tjänsten.

- Vi har i dag en produktkatalog där man även kan titta på våra produkter online. Vi behöver någon som kan sköta den och vi hoppas hitta en person som samtidigt kan titta på om och i så fall hur vi även kan sälja våra varor på nätet, säger Morgan Eriksson, som är kategorichef på OKQ8.

Annons

Morgan Eriksson berättar att den nuvarande produktkatalogen är byggd på en plattform som också skulle fungera för e-handel. Planen är att ta ett beslut om e-handelsplanerna någon gång under våren 2016.

- Vi måste ju utveckla vår business och vi har i dag segment som tappar, som till exempel telefonkort och tidningar. Då måste vi hitta sätt att ersätta det, och e-handel är ju ett område som ökar. Jag vet att det kan ta lite tid att få det lönsamt men vi har ju ändå produkterna, säger han.

Rådgivning i samband med Click & Collect

Redan i dag fungerar företagets bensinstationer som utlämningsställen och enligt Morgan Eriksson innebär det en viss merförsäljning för företaget eftersom många som hämtar ut ett paket kanske även köper med sig till exempel en kopp kaffe. Om OKQ8 väljer att göra slag i saken och lansera en egen nätbutik kommer kunderna troligtvis att kunna välja mellan både hemleverans och så kallad click and collect, det vill säga att kunden kan hämta upp paketet på närmsta OKQ8-station.

Kan det då vara till exempel i form av att man bokar en vara online så att det går fortare när man väl är i butiken?

- Ja, precis. När man handlar våra produkter kanske man också önskar en viss rådgivning, och det är vi väldigt duktiga på, och i samband med besöket kanske man också väljer att köpa något annat, säger Morgan Eriksson.

OKQ8 omsätter 26,7 miljarder svenska kronor och har i dag cirka 700 bensinstationer i Sverige.

Annons