Obegränsat med leveranser för 930 kronor om året

Livsmedelsjätte lanserar prenumerationsmodell för frakt.

Många menar att en av hemligheterna bakom Amazons framgångar är e-handlarens satsningar på logistiken. Företaget har sedan flera år erbjudit sina e-handelskunder att betala för att gå med i kundklubben Prime - något som bland annat innebär att man får snabbare frakt.

LÄS ÄVEN: Amazon avslöjar äntligen antalet betalande medlemmar

Annons
Annons

Därför kommer det knappast som någon överraskning att Amazons storkonkurrent Walmart nu också lanserar en prenumerationsmodell på fraktområdet. Den nya servicen - som än så länge bara finns i form av ett pilottest - ger medlemmarna obegränsat med leveranser i utbyte mot en årsavgift. Det rapporterar nyhetssajten Tech Crunch.

Tidigare: 10 dollar per hemleverans 

Avgiften är satt till 98 dollar per år, vilket motsvarar ungefär 930 svenska kronor. Det finns också möjlighet att istället betala 12,95 dollar i månaden. Oavsett vilket så är det en rejäl rabatt jämfört med Walmarts tidigare erbjudande, som låg på strax under tio dollar per hemleverans. Det har dock hela tiden gått att hämta upp sina varor i någon av Walmarts butiker utan att det har kostat någonting extra.

Walmart är ett av USA:s största detaljhandelsföretag, och även om bolaget kanske främst är känt för sin livsmedelsförsäljning så går det att köpa en rad andra produkter, till exempel kläder och inredning, i företagets butiker.

De senaste åren har Walmart gjort flera satsningar på e-handelsområdet, bland annat genom att köpa e-handelsföretagen Jet.com och Flipkart.

LÄS ÄVEN: Walmart bekräftar Jet-köpet som landar på $3,3 miljarder

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!