Olympiska spelen är inget hinder för Amazon

Den olympiska elden har redan landat och snart börjar de olympiska spelen. Ett smärre logistiskt kaos bör stå för dörren men Amazon verkar väl rustade. Amazon har skrivit till alla sina brittiska kunder för att informera dem om att avspärrningarna av många vägar i London, under OS, inte kommer att störa eller fördröja leveranserna.

Vi har tidigare skrivit om att flera Engelska e-handlare ser ut att få det svårt att hålla sina leveranstider under OS. Men Amazon verkar säkra på att de inte kommer att drabbas, åtminstone inte enligt det mail som skickats ut till deras brittiska kunder.

– Vi har i samarbete med vårt nätverk av distributörer sett till att säkerställa att du får dina paket i tid. Från det ögonblick facklan anländer till London den 16 juli fram till det att den olympiska parken stänger den 14 september.

Annons

Det hela ska säkerställas genom en mängd olika metoder för att den vanliga leveransservicen ska fortsätta. Bland annat anställer man mer personal och planerar för leveranser till fots och cykel.

Postbox-automater till räddning

Att Amazon inte förutser några störningar i sina leveranser kan också tyda på att deras brittiska kunder är villiga att hämta ut sina paket i Amazons nyligen utplacerade "postbox-automater".

När kunder beställer något via Amazons nätbutik får de i kassan välja om de vill hämta ut sitt paket i en av dessa automater. De får sedan en kod via e-post som låser upp det fack som deras paket har levererats till.

Det kommer att finnas 25 automatiserade ”postbox-automater” placerade på lämpliga platser som vid köpcentra och transportförbindelser. Amazon säger att deras nätverk av dessa automater växer och att de kommer att fortsätta vara tillgängliga efter det att spelen är klara.

 

Källa: internetretailer

Annons

Annons