OnlinePizza ska lyfta med E-handelschef från SAS

Nättjänsten OnlinePizza.se som i våras köptes upp av det tyska bolaget Delivery Hero, ska bredda sin verksamhet i Sverige. Kunder kommer nu att kunna beställa mer än bara pizza via tjänsten. Samtidigt har man rekryterat Anders Signell som ny VD som ska hjälpa till att fortsätta expandera verksamheten i Sverige.

OnlinePizza.se som startades av tre studenter i Linköping 2005 blev snabbt en populär tjänst. Att beställa pizza på nätet och få den hemkörd var ett lyckat koncept, och i våras sålde killarna bolaget till den tyska snabbmatskedjan Delivery Hero för över 250 miljoner kronor.

Sedan dess har man expanderat till fler marknader och idag beställs omkring 5 miljoner måltider från över 1000 anslutna restauranger per år. I Sverige säljer bolaget mat för 350 miljoner kronor per år.

Annons

Ska erbjuda mer än bara pizza

Nu ska man bredda sin verksamhet i Sverige genom att erbjuda användarna möjlighet att beställa mer än bara pizza via tjänsten.

Som ett led i expansionen rekryterar man en ny VD i Anders Signell som under de senaste sex åren arbetat som chef för SAS e-handel. Han har även tidigare varit ansvarig för dejtingtjänsten Spray Date.

– OnlinePizza.se är ett genialiskt koncept som förenklar sättet att beställa mat för användare runtom i Sverige och få den hemkörd. Tjänsten ger dessutom restaurangerna en ny kanal till nya kunder. Tjänsten har idag ett par hundratusen användare men har en enorm potential om vi lyckas attrahera fler typer av restauranger att ansluta sig till tjänsten. Mitt uppdrag är vidareutveckla tjänsten och attrahera fler restauranger och användare att ansluta sig till konceptet, säger Anders Signell, ny VD för OnlinePizza.se.

OnlinePizza rustar nu inför årets stressigaste dag. Det finns ingen dag under året där man säljer så mycket pizza som på nyårsdagen. Förra året gick nära 17 000 beställningar genom OnlinePizzas system.

Källa: Press

Annons