Annons

OnlinePizza ska lyfta med E-handelschef från SAS

OnlinePizza ska lyfta med E-handelschef från SAS

2012-12-28 13:59

Nättjänsten OnlinePizza.se som i våras köptes upp av det tyska bolaget Delivery Hero, ska bredda sin verksamhet i Sverige. Kunder kommer nu att kunna beställa mer än bara pizza via tjänsten. Samtidigt har man rekryterat Anders Signell som ny VD som ska hjälpa till att fortsätta expandera verksamheten i Sverige.

OnlinePizza.se som startades av tre studenter i Linköping 2005 blev snabbt en populär tjänst. Att beställa pizza på nätet och få den hemkörd var ett lyckat koncept, och i våras sålde killarna bolaget till den tyska snabbmatskedjan Delivery Hero för över 250 miljoner kronor.

Sedan dess har man expanderat till fler marknader och idag beställs omkring 5 miljoner måltider från över 1000 anslutna restauranger per år. I Sverige säljer bolaget mat för 350 miljoner kronor per år.

Ska erbjuda mer än bara pizza

Nu ska man bredda sin verksamhet i Sverige genom att erbjuda användarna möjlighet att beställa mer än bara pizza via tjänsten.

Som ett led i expansionen rekryterar man en ny VD i Anders Signell som under de senaste sex åren arbetat som chef för SAS e-handel. Han har även tidigare varit ansvarig för dejtingtjänsten Spray Date.
– OnlinePizza.se är ett genialiskt koncept som förenklar sättet att beställa mat för användare runtom i Sverige och få den hemkörd. Tjänsten ger dessutom restaurangerna en ny kanal till nya kunder. Tjänsten har idag ett par hundratusen användare men har en enorm potential om vi lyckas attrahera fler typer av restauranger att ansluta sig till tjänsten. Mitt uppdrag är vidareutveckla tjänsten och attrahera fler restauranger och användare att ansluta sig till konceptet, säger Anders Signell, ny VD för OnlinePizza.se.
OnlinePizza rustar nu inför årets stressigaste dag. Det finns ingen dag under året där man säljer så mycket pizza som på nyårsdagen. Förra året gick nära 17 000 beställningar genom OnlinePizzas system.


Källa: Press

Annons
Annons

Jimmy Andersson

Reporter

Frilansjournalist med bakgrund inom sporten men som på senare år sadlat om. Skriver idag nästan uteslutande om e-handel, och allt runtomkring.

Parvelito
2012-12-28 15:20

Gillar deras koncept, även om de fortfarande inte har någon som kör ut dit jag bor. Det här kan bli gigantiskt stort, för vi lägger ned betydligt mer pengar på mat än kläder, hemelektronik eller resor i Sverige.

Kan man nu få till mer normal mat i utbudet som gör att barnfamiljer kan beställa en god och nyttig färdiglagad måltid hem till ett rimligt pris så ligger vägen mot stor succé öppen. Det behöver inte bli mycket dyrare än matkassarna, men man slipper laga maten.

magnuspersson
2012-12-31 16:09

OnlinePizza i Helsingborg nyttjar ju i många fall taxibolag som kör ut leveranserna, detta borgar ju för ett hittils outnyttjat koncept där man i princip som pizzabagare kan ha en ugn i vardagsrummet (i princip) och sedan nyttja Onlinepizzas marknadsföringskanal och system för att få in beställningar som sedan levereras via taxibolagens personal (som kan köra utan taxilicens och med betydligt mindre än 4-dörrarsbilar). Spännande framtid vi går till mötes ;)

Annons
Gekås är 10,36 procent billigare än andra butiker

Gekås är 10,36 procent billigare än andra butiker

Var tredje produkt är dyrare.

Annons
Annons
PostNord förbättrar sitt resultat med 800 miljoner

PostNord förbättrar sitt resultat med 800 miljoner

Fortsatt negativt dock.

Gents släpper prenumerationstjänst för parfym

Gents släpper prenumerationstjänst för parfym

Ger sig in i konkurrensen.

Apotea slog miljarden redan under första halvåret

Apotea slog miljarden redan under första halvåret

Försäljningen ökade med 36 procent.

Annons
Annons

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Bygghemma omsatte 1,7 miljarder:

Bygghemma omsatte 1,7 miljarder: "Snabb tillväxt"

"Finland var särskilt tillfredsställande".

TPL-aktör omsatte 75 miljoner på ett halvår

TPL-aktör omsatte 75 miljoner på ett halvår

Ny anläggning ger resultat.

Swisslog lanserar robot som plockar 1000 artiklar i timmen

Swisslog lanserar robot som plockar 1000 artiklar i timmen

Kombineras gärna med AutoStore.

Annons
Annons
Är måndagen fortfarande den bästa e-handelsdagen?

Är måndagen fortfarande den bästa e-handelsdagen?

Ändrade shoppingvanor.

Annons
Jobb på Ehandel.se

Plantagen Sverige AB söker:

Junior Webbredaktör

MM Sports söker:

Inköpare till MM Sports

iDeal Of Sweden söker:

Web Analyst

Topformula Healthcare AB. söker:

Online Merchandiser


Om Ehandel.se

Vi är en objektiv community och nättidning utan ägarintresse från leverantörer. Vårt mål är att främja svensk e-handel genom att sprida kunskap.

Kontaktinformation

info@ehandel.se

Vill du annonsera?

marknad@ehandel.se

Bolagsinformation

EHANDEL SE AB
Orgno. 556861-7517

Emblem Emblem Emblem
×

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev?

Varje fredag får du exklusiva nyheter först av alla samt en summering av hela veckan. Stäng denna ruta