Onlinepizza skickade fakturor till kunder som inte beställt

Ett antal personer i Örebro-trakten har fått fakturor från Klarna på pizza och läsk som de inte beställt.

I slutet av förra året var det flera pizzabagare som luftade sitt missnöje med OnlinePizza. Det eftersom pizzeriorna ansåg att Onlinepizza tog för hög provision på försäljningen. Nu har det börjat blåsa kring matbeställningstjänsten igen.

Det efter att flera personer i Örebro-området fått fakturor från Klarna på pizza och läsk trots att de inte beställt något, skriver Nerikes Allehanda. En av dem är 83-åriga Britta Gustafsson som fått en faktura på 511 kronor.

Annons

– Jag har inte ens dator. Jag vill inte betala för det här, säger Britta Gustafsson.

Polisen kan inget göra

Britta har gjort en polisanmälan men den har nu lagts ned då polisen säger att det är omöjligt att spåra vem som har gjort beställningen. På Onlinepizza säger man sig vara medveten om problemet.

– Vi har vidtagit åtgärder och försöker förhindra att det sker. Till exempel har vi en person som går igenom beställningarna och kollar att de är rimliga. Vi gör så mycket vi kan för att det inte ska ske, säger Josefin Jerndahl, presskontakt vid Onlinepizza.se.

Eftersom ordern betalats med faktura ligger kunden inte ute med pengar och slipper förstås betala för pizzan även om det givetvis medför en del merarbete och badwill för Onlinepizza och Klarna.

Annons