ÖoB:s ägare kompletterar butikskedjan med e-handel

Runsvengruppen går in som storägare i Sponsra.se, en e-handelssajt som hjälper föreningar och skolklasser att tjäna pengar.

Vem har inte köpt kalsonger eller kakor för att stödja den lokala fotbollsföreningen eller klass 2b när det knackat på dörren? Men med e-handelns intåg kan det mycket väl bli så att det blir allt glesare mellan kakburkarna.

Det har nämligen börjat poppa upp allt fler e-handelssajter som på olika sätt hjälper idrottsföreningar, lag och skolklasser att tjäna pengar. En av dem är Sponsra.se som säljer förbrukningsvaror som duschtvål, schampo, tvättmedel och batterier.

Annons

Innan kunderna genomför sitt köp väljer de vilket lag, förening eller skolklass de vill sponsra och 15 procent av köpsumman tillfaller sedan den man vill stödja. Sponsra grundades 2012 och nu har man knutit till sig en stor spelare i form av Runsvengruppen som bland annat äger butikskedjan ÖoB.

– Runsvengruppen är en trygg och etablerad partner som med sin rutin garanterar varuflödet och att vi alltid kan erbjuda ett brett sortiment av attraktiva produkter. Med deras kompetens och vår handelsplattform är vi nu redo, säger Johan Hansson, VD på Sponsra AB.

En storsatsning på e-handel

I och med avtalet blir Runsvengruppen storägare i Sponsra AB. Runsvengruppen står för inköp, logistik och distribution medan Sponsra tillhandahåller e-handelsplattformen och ansvarar för marknadsföringen. Bland annat med hjälp av kända profiler som Ola Andersson och Anders Limpar.

Runsvengruppen omsätter drygt 4,1 miljarder kronor per år och ser samarbetet som en stor satsning och tror att e-handeln kommer att bli ett bra komplement till de över 100 ÖoB-butikerna runt om i landet.

– Vi har under en tid sökt instegsmöjligheter till e-handeln och avtalet med Sponsra ger oss den möjligheten. Med stora framgångar inom detaljhandeln ser vi nu fram emot det här samarbetet, säger Oskar Svensson, styrelseordförande i Runsvengruppen.

 

Annons