Outdoormärke tog risk på nätet – nu miljoninvestering

Stellar Equipment plockar in 15 miljoner kronor och tredubblar nu sina ordrar samt öppnar upp webbshoppen för fler länder.

Outdoormärket Stellar Equipment lanserade sin första kollektion inför vintern 2016 och har valt att endast sälja sina funktionsplagg via egna kanaler, främst online. En taktik som verkar ha fungerat ganska bra och företaget fick enligt Fredrik Dahl, grundare och VD, en flygande start.

– I princip sålde vi slut på det mesta redan i januari. Inför sportloven kompletterade vi med en ny färg samt en damkollektion som också i det närmaste sålde slut. Jag önskar att vi hade vågat lägga en större order, för sedan stod vi med tomt lager under resten av vintern, säger Fredrik Dahl.

Annons

Får in kapital och kunskap

Nu planerar outdoormärket att skruva upp tempot ytterligare. För att lyckas med det har man valt att plocka in externt kapital där Avito-grundarna Jonas Nordlander och Filip Engelbert, som tidigare investerat i bland annat nätapoteket Apotea, syns bland investerarna.

Även IT-veteranen Björn Algkvist, som grundat mjukvaruföretaget Intentia, deltar i rundan och totalt ska det röra sig om en investering på 15 miljoner kronor.

– Det känns fantastiskt att kunna satsa ännu hårdare på en idé som vi verkligen tror på. Björn, Filip och Jonas är alla extremt duktiga affärsmän som dessutom både är intresserade av och har stora kunskaper om outdoorvärlden, säger Fredrik Dahl.

Öppnar för nya online-marknader

Att endast sälja via egna kanaler, framförallt på webben, var enligt företaget ett risktagande. Även om grundarna ansåg att branschen var på väg åt just det hållet fanns osäkerheten på om företaget var för tidigt ute. Men responsen har visat sig vara god.

Och med det nya kapitalet kommer Stellar Equipment nu att tredubbla sina ordrar, samt öppna upp webbshoppen för handel från Norge, Danmark, Finland, Storbritannien, Tyskland och Österrike.

– Vi får nu möjlighet att utveckla exakt de produkter vi själva gillar. Minimalistiska, lätta, hållbara och genomarbetade plagg i de bästa materialen som finns på marknaden och dessutom erbjuda dem till ett fantastiskt pris, säger Fredrik Dahl.

Annons