Över tusen lagerarbetare går ut i strejk

E-handelsjätten anklagas återigen för dålig arbetsmiljö.

Amazon har fått utstå kritik för sina arbetsförhållanden på flera håll i Europa som Storbritannien, Tyskland och Italien. Nu är Spaniens största fackförbund också trött på nätjätten och har röstat för att gå ut i strejk.

LÄS ÄVEN: Amazon i Europa drabbas av ny högsäsong-strejk

Annons

Den 21 och 22 mars kommer över 1000 lagerarbetare, enligt Reuters, att gå ut i strejk vid Amazons största distributionscentral i landet, som ligger utanför Madrid.

Landets största fackförbund CCOO ska stå bakom aktionen och förbundet menar på att e-handlaren planerar att stoppa löneförhöjningar, sänka löner och sänka övertidsersättningen.

Amazon vill sänka sjukersättningen

Tamebay rapporterar också att sjukersättningen ska minska med femtio procent efter att Amazon varit orolig över den höga andelen sjukdagar. Facket menar på att e-handlaren ställer för höga krav på arbetarna, och det är det som ligger bakom sjukdagarna.

- Företaget säger att det har ett problem med frånvaro men vi säger att det är direkt relaterat till arbetsbelastningen. De säger att människor tar sjukdagar på grund av ersättningen. De pekar också ut lokala läkare som lögnare, ska en talesperson för fackförbundet ha sagt.

Annons