Översättarna på Contentor är nya Partners till Emeet

Nu är det inte lång tid kvar till årets e-handelsevenemang. På torsdag träffas runt 300 e-handlare på PostNords huvudkontor i Stockholm. Detta för att diskutera de absolut hetaste ämnena i branschen. Ny partner detta år är Contentor som alltså kommer vara med under torsdagens festligheter. Vi slängde iväg några frågor till Rebecca Brodd som är VD på Contentor och dagligen arbetar med att översätta texter åt e-handlare.

Varför är ni med på detta års Emeet som Partner och deltagande företag?

Emeet är den självklara platsen att stötta svensk e-handel på och det är en bra plats att ta ”tempen” på e-handeln just nu.

Annons

Vad gör ni som företag för att driva e-handeln framåt mer än att stötta Emeet?

Rebecca BroddVi försöker hela tiden anpassa våra produkter och anpassa vårt sätt att arbeta för specifika projekt för att vara en enkel och bra partner. Contentor hjälper många e-handlare med produkttexter och de större med översättningar. Framför allt när det gäller att expandera utanför Sverige bidrar vi med mycket - både själva texterna, men även med att förmedla kontakter och komma med tips.

Under Emeet kommer e-handlare diskutera olika heta ämnen i branschen. Ni som Partner kan förstås också lyfta ett ämne som ni vill diskutera. Vad har ni planerat för gridden?

Vi tänkte prata om vanliga misstag som görs i samband med översättning av t.ex. en butik, annonstexter, tone of voice etc.

Vilken är nästa tjänst eller funktion som ni kommer erbjuda e-handlarna och som ni hoppas kunna ta oss alla in i framtiden?

För vår del satsar vi just nu på att automatisera så många flöden som möjligt, för att minska administration och annan handpåläggning för våra kunder. Vi tittar även på att ta oss an fler marknader för att kunna erbjuda fler språk samt att vi är med och stöttar ett nätverk för Skånska e-handlare.

Vad finner ni mest intressant inom svensk och internationell e-handel just nu?

Tanken på ett samarbete inom svensk e-handel som ”köpcentrum”, att butiker ska kunna samköra order och leveranser till konsument, både kund- och miljövänligt. MasterPass som rullas ut i början av nästa år kommer revolutionera mobila betalningar – dess utveckling skall bli spännande att följa.

Annons

Som Partner till Emeet har ni fått några värdefulla biljetter till detta evenemang. Vilka kommer få dessa biljetter och är det någon vi ska hålla utkik efter?

Vi är väldigt ärade att få delta som sponsor och därför kommer jag själv och delägaren Karsten Deppert närvara. Dan Nilsson är ju redan inventarie och klart närvarar även han på årets Emeet.

Om ni blir strandade på en öde ö och får ta med er en nätbutik (att beställa saker ifrån), vilken skulle det vara?

Roliga Prylar! Med maskeradutbudet de har kan man lätt smälta in i de flesta miljöer, och tänk att få njuta av Banana Skids på stranden medan man spelar Cards Against Humanity med kompisen Fredag?

Vi tackar Rebecca Brodd för svaren och önskar henne välkommen till Emeet på torsdag. Vill ni följa Rebecca så finner ni henne här på Twitter och vill du få något översatt eller skaffa innehåll till din sida bör du kolla in Contentors hemsida.

Annons