Översättningsbyrå för e-handel tar in 1,5 miljoner

Contentor, som levererar text och översättningar till svenska e-handlare, tar in 1,5 miljoner kronor för att växa internationellt.


Helsingborgsbaserade Contentor har gjort sig kända för att skapa innehåll och översätta texter till e-handlare och jobbar bland annat med aktörer som Furniturebox, Tretti, Tailorstore och Babyshop. Under 2015 omsatte bolaget 7,5 miljoner kronor och nu ska man växa ytterligare med nya pengar på fickan.

Contentor, som grundades 2007, har nämligen plockat in 1,5 miljoner i riskkapital. Pengar som ska användas för att ta fram nya tjänster, en utökad organisation och efterhand även internationell etablering.

Annons

– Contentor har haft en fantastisk tillväxt det senaste året, mycket tack vare vår starka position i e-handelsvärlden. Med det nya kapitalet och kompetensen från investerarna kommer vi att utveckla en helt ny teknisk plattform som gör det oerhört smidigt för e-handlare att beställa översättningar och texter, säger Karsten Deppert, grundare och styrelseledamot. 


"Kan bli Europaledande"

Investerarna består av IT-entreprenören och Storytel-investeraren Filip Larsson, Edument-grundaren och IT-entreprenören Acke Salem, Pineberry-grundaren och serieentreprenören Stefan Mahlstein, entreprenören och affärsängeln Warren Campbell samt serieentreprenören och e-handelsprofilen, Anton Johansson.

– Med ett starkt team, nöjda kunder, engagerade investerare och stark teknikkompetens finns alla förutsättningar för att det här ska kunna bli en av Europas ledande aktörer på översättningar och textinnehåll. Jag tror det här bolaget kan mer än tiofaldiga sin storlek och jag ser fram emot att vara med på den resan, säger Filip Larsson, investerare.

Annons