Overstock tar kryptovalutan internationellt

Den amerikanska nätbutiken Overstock har sedan början av året accepterat Bitcoin som betalning. Deras VD har även talat sig varm om den digitala valutan. Nu expanderar man möjligheten att betala i Bitcoin med en ny kassa.

Efter att Overstock.com sålde varor för 130 000 dollar första dagen med Bitcoin så har man fortsatt att satsa på valutan och inte minst lyft den i sin marknadsföring.

Nu meddelar Overstock att de expanderar möjligheten att betala i Bitcoin. Det är flera amerikanska nätjättar som provar på Bitcoin, exempelvis Dell, NewEgg och TigerDirect, men det är inte speciellt många som öppnat upp för andra länder. Detta vill Overstocks VD Patrick Byrne ändra på.

Annons

– Bitcoin har tagits emot väl även utanför USA, men möjligheterna att spendera Bitcoin internationellt är extremt begränsat. Vi är glada att kunna erbjuda denna tjänst till miljontals Bitcoin-användare i andra länder och vi tror att de kommer svara entusiastiskt. Med denna expansion har Bitcoin verkligen blivit den gränslösa valuta som låter innehavaren köpa och få hem miljontals produkter, säger Patrick Byrne, VD på Overstock.com.

Den 9 januari 2014 skall Overstock ha blivit den första stora nätbutiken att acceptera betalning i Bitcoin. Med en uppdaterad internationell kassa öppnar de alltså nu även upp möjligheten för kunder världen över att spendera sina Bitcoin.

 

Källa: Press
Foto: Casascius

Annons