Pålyset om hur E-handel inte är en dans på rosor

Fredrik Gustavsson som driver nätbutiken Pålyset.se och är en flitig medlem i vårt forum har blivit intervjuad av Norrbottens-Kuriren. Det han lyfter i den lokala tidningen är det faktum att e-handel inte är den gyllene vägen till rikedom.

Detta är förstås något de flesta av oss vet. Men det är förmodligen bra att det lyfts i andra kanaler. Fredrik påpekar hur många startar e-handel i tron att det är enkelt men att bara runt 20 procent klarar av att få igång en verksamhet.

- Ofta köper man på sig ett lager och tror att det bara är att börja. Många drar på sig stora fasta kostnader direkt, säger Gustavsson till Norrbottens-Kuriren.

Annons

Ett exempel som tas upp är när en okänd e-handlare försöker sälja okända produkter, ett recept som ofta skär sig. Fredrik som säljer välkända LED-lampor har även han fått ta hjälp av t.ex. Prisjakt för att driva trafik och få snurr på verksamheten. En verksamhet som nu ska ha rullat i ett år och där omsättningen ligger på en kvarts miljon.

- Vi har överlevt vårt första år. Vi har en del stamkunder och får numera ett par beställningar varje dag, berättar Fredrik.

En omsättning och resultat som de sägs vara nöjda med. Ni finner hela artikeln här och Fredrik Gustavsson berättar även om sitt första år här i vårt forum.

Annons