Packoplock köper upp finsk emballagegrossist

Packoplock som används av många svenska e-handlare genomför ett strategiskt förvärv i Finland. Företaget meddelar idag att man köper en av Finlands ledande grossister av butiks-emballage och påsar med tryck, Napakka OY.

Napakka med bas i Helsingfors har sedan 1999 drivits av säljarna Selja Kallio och Annu Mattelmäki. Nu köps man upp av svenska Packoplock.

Det finska företaget har i dag 8 anställda och omsätter 2,7 miljoner euro och levererar butiksemballage till både små och stora kunder.

Annons

– Som ett led i vår internationalisering förvärvar vi nu Napakka OY, som är Finlands ledande butiksemballagegrossist. Förutom att vi kommer igång i Finland så blir vi dessutom mycket starkare inom området butiksemballage, säger Mikael Holmberg, vd för Packoplock Scandinavia AB.

6500 olika emballageprodukter

Packoplock grundades 2007 och omsätter i dag 50 miljoner kronor och sysselsätter 13 anställda. På kort tid har man blivit en av de största leverantörerna av transportemballage till små och medelstora e-handlare och andra företag i Sverige.

Mer än 20 000 företag har handlat av Packoplock och av dessa är cirka 5000 e-handlare. All försäljning sker på distans och mer än 50 procent av omsättningen kommer via webben.

Genom förvärvet skapas enligt Mikael Holmberg, ett unikt förpackningsföretag som erbjuder sina kunder mer än 6500 olika emballageprodukter för e-handlare och butiker.

– Vi ser att många e-handlare öppnar butik och att många butiker startar e-handel. Genom att erbjuda både transport- och butiksemballage hoppas vi att fler kunder uppskattar oss som leverantör.

Källa: Press

Annons