Pär Svärdson efter prisregnet: ”Det är oerhört smickrande”

Apoteas VD har under dagen tagit emot två olika priser och belönades nyligen också med priset E-retailer of the year på Nordic e-commerce Awards.

Som Ehandel.se berättade tidigare i dag utsågs Apotea i dag för andra året i rad till Årets Nätbutik av Prisjakts användare. 2015 blev även andra året i rad som Apotea blev E-retailer of the year på Nordic e-commerce awards, så Pär Svärdson, Apoteas VD, är på mycket gott humör när vi når honom på telefon.

- Det är oerhört smickrande. Man blir väldigt stolt, säger han.

Annons

Varför tror du att ni vinner så mycket priser?

- Jag vet inte riktigt. Det känns ju som att vi har gjort samma sak i flera år och nu plötsligt får vi priser. Men det kan vara så att vi helt enkelt har blivit tillräckligt kända. Men vi har också kämpat hårt för att säkerställa att kunderna blivit nöjda.

Pär Svärdson funderar också på om Apoteas engagemang i Kambodja via SOS Barnbyar, något han är mycket stolt över, kan ha haft en viss betydelse.

- Om kunderna väljer mellan två företag så kan det vara en viktig faktor. Särskilt inom e-handeln kan konkurrenter bli ganska lika varandra. Är man då bra på allt det andra kan det vara mjuka faktorer som spelar in. Det ska inte underskattas, förklarar han.

Förlorade titel till systerbolag

Pär Svärdson berättar att dagen blev lite av ett priskalas för honom och Apotea. När han fick reda på att Prisjakts användare utsett Apotea till Årets Nätbutik hade han precis fått ta emot utmärkelsen Årets mest företagsamma människa i Uppsala län.

Och att Apotea i år förlorade titeln Bästa Kundservice till Vitaminvaruhuset gör inte Pär Svärdson något. Vitaminvaruhuset är nämligen Apoteas systerföretag.

- Så det är ju samma människor egentligen, säger han glatt.

I samband med att Prisjakts omröstning avslutades beslutade sig prisjämförelsesajten för att skänka 100 000 kronor till Musikhjälpen. Men något särskilt pris får butikerna inte.

Annons

- Det är väl äran och diplomet och energin. Och vi har fått tre tårtor som det står Årets Nätbutik på, så de ska vi äta snart, avslutar Pär Svärdson.

Annons