Paris är livrädda att Amazon ska döda butikerna

Prime Now tas inte emot med öppna armar av staden.

Amazon rullade ut sina supersnabba leveranser i Frankrike i förra veckan. Nu ryter Paris borgmästare Anne Hidalgo till och hotar att stoppa e-handelsjätten med lagens hjälp.

Myndigheterna i staden är rädda för att Amazon ska ta död på de lokala fysiska butikerna med sina snabba leveranser. Nätjätten har marknadsfört Prime Now som en tjänst som ska göra att du slipper gå till din lokala butik, så helt ute och cyklar är inte Anne Hidalgo.

Annons

Stadens tjänstemän är också sura över att de fick nys om tjänsten bara dagar innan Prime Now rullades ut. Nu är de rädda att "handelsbalansen" i staden ska störas.

- Denna verksamhet riskerar att allvarligt störa den kommersiella balansen i Paris. Detta stora amerikanska företag informerade inte Paris förrän några dagar innan lanseringen, säger Anne Hidalgo.

Borgmästaren vill nu se över lagen så att man kan skydda lokala butiksägare och hantverkare från orättvis konkurrens. Man är även rädda för ökad trafik i staden och att Amazons distributionscentral ska skapa obehag för invånarna.

Amazons leveranstjänst Prime Now rullades ut i torsdags och erbjuder entimmeleverans av 18 000 olika varor.

Detta är inte första gången som Frankrike försökt stoppa Amazon. Redan 2014 klubbades en lag igenom som riktade sig mot e-handelsjätten som då sades ta död på de mindre bokaffärerna i landet.

Annons