Partykungen ger alla extra månadslön efter rekordår

Efter att omsättningen ökat med 76 procent sedan förra året vill Joel Svensson ge sina anställda något extra för att visa sin uppskattning.

Partykungens bokslut som stängde sista augusti landade på 73 miljoner. Vinsten uppgick under samma period till 5,1 miljoner kronor. Bland annat var årets Halloweenförsäljning en riktig jackpot för företaget, då omsättningen under oktober månad kom upp i nivåer på två miljoner om dagen.

- Vi växer med att handeln flyttar ut på internet, samtidigt som vi märker en ökad trend att fler och fler köper sina partyprylar online. Flera av våra högsäsonger, inte minst Halloween, har blivit än mer populära på senare år, säger Joel Svensson, VD för Partykungen.

Annons
Annons

"Målen har uppfyllts med råge"

Joel Svensson ser personalen som en stor anledning till företagets framgångar och har därför funderat lite extra på hur företaget ska kunna belöna dem för det arbete de lagt ner under året som gått. Nu står det klart att samtliga fast anställda kommer att få en extra månadslön insatta på lönekontot i december.

- Vi har funderat mycket på hur vi på bästa sätt kan motivera och kompensera våra duktiga medarbetare för det arbete dom lägger ner. Ett resultat av detta är ett bonusprogram där vi betalar ut en extra månadslön i slutet av året, förutsatt att vi nått ett visst omsättningsmål. Då detta uppfylldes med råge kan nu personalen bestående av tjugo stycken medarbetare se fram emot lite extra pengar på lönekontot till jul.

Och Joel Svensson hoppas att andra företagare ska följa hans exempel.

- Jag tycker detta är något andra framgångsrika företag borde ta efter. Oavsett om det är ekonomisk kompensation eller gratis frukost på morgonen, så kommer allt du investerar i dina medarbetare betala tillbaka sig flera gånger om.

Pengar till kommande Nordensatsning

Pengarna som kommit in under året ska Partykungen framför allt använda till satsningar på det nya lagret och på expansion utomlands.

- Vi har stora investeringar inför 2016 i form av lagerinredning, kontorsinredning och dylika flyttkostnader när vi nu går från 1500 till cirka 5700 kvadratmeter med lagerflytt i februari. Vi investerar också i en ny plattform och logistikfunktion inför kommande Nordensatsning där Norge är först ut, säger Jeff Jansson, delägare och ekonomiansvarig på Partykungen.

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!