Passerade 300 miljoner efter att grundaren klivit ner

Resultat på över 30 miljoner.

E-handlaren CarpetVista ska vara ledande inom försäljning av kvalitetsmattor och de skickar idag mattor till drygt 50 länder från sitt centrallager i Malmö. Under förra året så lämnade grundaren och vd:n Hossein Sadr sin operativa roll i företaget och lämnade över vd-posten till Thomas Keifer, som bland annat varit vd för Kjell & Company.

- CarpetVista är ett snabbväxande och lönsamt online-företag som har etablerat en fantastiskt stark internationell position inom mattbranschen. Jag ser fram emot att tillsammans med alla engagerade och kunniga medarbetare och styrelsen få arbeta med bolagets fortsatta expansion, sade Thomas Keifer, som började som vd på CarpetVista i april förra året.

Annons

Inte långt därefter så meddelade Hossein Sadr att han tagit en majoritetspost i Malmöbolaget eValent.

LÄS ÄVEN: CarpetVistas grundare går in i Malmöbolaget eValent

Hossein Sadr har fortfarande en rådgivande roll i CarpetVista och sitter i styrelsen, men det är förstås intressant att veta hur det har gått för e-handelsföretaget i fjol, med tanke på omställningen.

Mattor för 311 miljoner kronor

Mycket bra visar det sig. Trots att bolaget omsatte över 236 miljoner 2016 så ökade företaget sin försäljning med över 30 procent i fjol. Omsättningen för helåret 2017 landade på 311 miljoner kronor.

- CarpetVista har under året haft en fortsatt stark tillväxt på 31 procent, med god lönsamhetsutveckling, och är en av de ledande aktörerna i den globala marknaden för handgjorda och maskinknutna mattor. Tillväxten har varit stark inom såväl handgjorda som maskinknutna mattor, skriver företaget i rapporten.

LÄS ÄVEN: CarpetVista #10 bland e-handlarna som tjänar mest pengar

Resultatet, efter finansiella poster, stiger samtidigt till 31,8 miljoner kronor, jämfört med 28 miljoner året innan. Årets vinst ska landa på nära 17 miljoner kronor.

"Ökad omsättning och lönsamhet 2018"

CarpetVista säljer som sagt globalt och exporten ska under 2017 uppgått till 86 procent inom företaget. Merparten av försäljningen ska dock ske inom Europa.

Annons

Utöver att ha plockat in Thomas Keifer under året så rapporterar företaget att de även rekryterat flera nyckelpersoner till ledningen och organisationen, för att "möjliggöra en fortsatt stark internationell tillväxt".

- Bolaget har en tydlig målsättning att ytterligare stärka sin ledande position på den europeiska marknaden för försäljning av mattor på nätet och bedömer att bolaget kommer att öka såväl omsättning som lönsamhet under 2018. Bolaget förväntas fortsatt gynnas av att marknaden för köp av mattor förflyttas från fysiska butiker till e-handel, samt att bolagets välrenommerade varumärken blir allt mer välkända, skriver CarpetVista.

Annons