Patrik Illerstig lämnar Qliro Financial Services

Slutar som VD vid årsskiftet - nu har rekryteringen efter hans efterträdare inletts.

Så sent som tidigare i veckan meddelade plattforms- och betalbolaget Qliro att alla e-handlare med deras kassa automatiskt skulle få tillgång till direktbetalningar via Trustly. Detta eftersom de två betalaktörerna hade inlett ett stort samarbete.

- Det är väldigt viktigt att vi kan erbjuda både konsumenter och handlare ett brett utbud av alternativa betalningsmetoder, och det inkluderar riktigt bra tjänster för direktbanksbetalningar, kommenterade Qliro Financial Services VD Patrik Illerstig det nya upplägget.

Annons

Nu står det dock klart att han själv inte kommer att vara en del av det arbetet speciellt länge till. I ett pressmeddelande berättar Qliro Group att Patrik Illerstig avser att lämna sin roll som VD för betalföretaget vid årsskiftet.

- Jag har arbetat inom Qliro Group i fem år och nu att det är dags för mig att ta mig an nästa utmaning. Denna tid har varit väldigt givande och jag är stolt över att ha varit med om att bygga Qliro Financial Services erbjudande av finansiella tjänster till handlare och konsumenter, säger han själv om sitt beslut.

"Har etablerat stark marknadsposition"

Qliro Financial Services anser sig ha byggt upp en “stark och kompetent organisation” och menar att företaget, inte minst tack vare Patrik Illerstigs insatser, nu är “väl positionerade för att fortsätta expandera sitt erbjudande av finansiella tjänster”.

- Patrik Illerstig har arbetat inom Qliro Group sedan 2012 och utsågs 2014 till Head of Qliro Financial Services. Under hans ledning har Qliro Financial Services etablerat en stark marknadsposition i Norden. Jag tackar Patrik för hans insatser och önskar honom lycka till i framtida uppdrag, kommenterar Marcus Lindqvist, VD och koncernchef för Qliro Group.

Enligt Qliro Groups pressmeddelande har rekryteringen av Patrik Illerstigs efterträdare nu påbörjats.

Annons