PatronerOla byter bransch – här är hans nya jobb

Får skräddarsydd tjänst som Online Store Manager.

Ola Gustafsson, i branschen kanske mer känd som PatronerOla, är en av Sveriges riktiga e-handelsveteraner. Han har drivit Patroner.se sedan 90-talet, och varit tonerbranschen trogen i alla år. Men för något år sedan såldes Patroner.se till NordicInks ägare Nordic E-Commerce Group, som senare i sin tur sålde NordicInk vidare till konkurrenten inkClub.

Känner grundaren sedan tidigare

Sedan övergången till inkClub har Ola Gustafsson arbetat vidare inom företaget med bland annat gruppens SEO, men efter 18 år i bläckbranschen har han nu stora nyheter. Han kommer nämligen att byta bransch. Den 1 oktober tillträder han sin nya tjänst som Online Store Manager på e-handelsföretaget Outnorth, och vi tog förstås kontakt med Ola Gustafsson för att ta reda på mer om saken. 

Annons

- Det känns fantastiskt kul. Jag älskar outdoorbranschen, så det är underbart att hamna i den. Jag älskar att vandra och har länge varit en trogen Outnorthkund. Sedan känner jag grundaren Stefan Gustafsson ganska väl och såg att det liksom "ryckte till" i honom när jag berättade att jag skulle sluta med "bläcket", skriver han i ett mail till redaktionen.

Det nya jobbet ska enligt Ola Gustafsson vara en ny tjänst, så exakt hur den kommer att se ut är ännu skrivet i stjärnorna. Men tanken är att Ola Gustafsson ska ansvara för hur sajtens användarvänlighet och konvertering.

- Jag är oerhört peppad på att börja jobba i en bransch jag älskar, i ett Kalmarföretag som har gjort ett fantastiskt intryck på mig och i en tjänst som är mer eller mindre skräddarsydd för mig! skriver han.

"Kände att det var läge nu"

I sitt mail till Ehandel.se skriver Ola Gustafsson att han tyckte att det här var ett bra tillfälle att gå vidare.

- Skulle jag någon gång göra något nytt så kände jag att det var läge nu.

Den som oroar sig för att Ola Gustafssons branschbyte innebär att “PatronerOla” nu går i graven, kan dock vara lugn. I ett inlägg på Twitter försäkrar Ola Gustafsson att han inte har några planer på att ta farväl av sitt alias:

- Byter inte twitternick. PatronerOla känns som ett andra namn, så det behålls även om det blir den något sexigare outdoorbranschen nu!

Annons
Annons