Patroner.se köper upp konkurrenten Cheapink

Patroner.se har sålt skrivartillbehör på nätet sedan 1996 har under 2013 haft en organisk tillväxt runt 35 procent. Nu växer man ytterligare, fast den här gången sker det genom förvärvet av konkurrenten Cheapink.

Patroner.se är ett av Sveriges äldsta e-handelsföretag och sedan 1996 har man sålt skrivartillbehör på nätet. Med bas i Kalmar säljer företaget allt från bläckpatroner, toner och fotopapper till kablar och skrivare. Nu köper man upp konkurrenten Cheapink.

– Extra roligt eftersom det är två av Sveriges äldsta e-handlare som nu hamnar under samma tak. Vi drog igång 1996 och Stefan Fahlander startade Cheapink 1998. För Stefan var det också mycket viktigt vem han sålde till, att han kände sig trygg med att det hamnade i goda händer, det känns bra att det blev hos oss, säger Ola Gustafsson, vd för Patroner.se.

Annons

Cheapink.se kommer att drivas vidare men sajten står nu inför en moderniseringen, den kommer även att läggas på samma plattform som Patroner.se.

– Vi tycker att vi har Sveriges bästa sajt inom vårt gebit idag, nu kommer vi använda varumärket Cheapink även för vår internationella satsning.

Utesluter inte ytterligare uppköp

I och med uppköpet växer Patroner.se med runt 40 procent och man räknar med att anställa framöver. Det viktigaste blir att hitta kompetens med rätt språkkunskaper, nu väntar nämligen en satsning utomlands.

Finland kommer att bli den första utlandsmarknaden som man satsar på, men vilka marknader det blir därefter kommer bero på vilken personal de kan hitta. Ola tror också att det kommer fler uppköp och sammanslagningar framöver inom svensk e-handel.

– Det är lätt att starta e-handel men svårt att få tillräcklig volym för att ha råd att utveckla både sajt och verksamhet i övrigt. Jag tror absolut att vi är i början av en trend av uppköp och sammanslagningar för att skapa tillräckligt stora och lönsamma enheter. Det är möjligt att vi kommer vara en del av den trenden även framöver, på den köpande sidan, men först ska vi ta hand om Cheapink bra och komma igång i Finland, säger Ola Gustafsson.

Källa: Press

Annons