”Pay with Amazon” tar steget till mobila appar

Amazon uppges vara redo att utveckla sin betallösning “Pay with Amazon” till att även omfatta appar.

Ehandel.se har tidigare berättat att Amazon skulle ta upp kampen med PayPal genom att erbjuda sin egen checkout-lösning "Pay with Amazon". Företagets plan var att använda sin enorma kundkontobas (enligt tidningen Re/code har Amazon över 200 miljoner konton) för att få till betalningar utanför Amazons egen sida.

Enligt Amazon ska "Pay with Amazon" ha vuxit med 180 procent på ett år, och bland annat ha varit framgångsrikt i USA, Tyskland och Japan. Företaget hävdar att deras tjänst bidrar både till att fler handlar och att fler slutför påbörjade köp. Stärkta av framgångarna lanserar e-handelsjätten alltså nu även sin betallösning i app-form.

Annons

"Del av framgång att testa nya saker"

Enligt Re/code, som skriver om utvecklingen av betaltjänsten på sin sajt, har Amazons upplägg fått en del kritik, och många ska ha undrat varför något annat företag skulle vilja ta in Amazons betaltjänst när de förmodligen ser Amazon som sin konkurrent. Amazon ska i sin tur ha svarat att det inte är något problem eftersom betaltjänsten ska vara helt skild från resten av företaget.

- Det som folk aldrig verkar inse eller riktigt förstå angående Amazon är att en del av receptet bakom framgångarna är att våga prova saker som du inte vet ifall de kommer att lyckas eller inte. Och om man tror att man har en känsla för hur man ska kunna lyckas, då försöker man igen, säger Patrick Gauthier, vice president för Amazon Payments.

Annons