PayPal Galactic skall lösa interplanetära transaktioner

Betalleverantören PayPal lanserade igår initiativet PayPal Galactic som skall lösa betalningar i rymden. Något som snart kan bli verklighet med den ökande rymdturismen.

De som befinner sig på ett rymdhotell, rymdstation, månen eller Mars måste även de kunna e-handla tycker PayPal.

Vad som säkerligen också är ett PR-stunt ser samtidigt ut att vara en seriös satsning för att lyfta frågan kring interplanetära betalningar. Förutom PayPal står även SETI och Buzz Aldrin bakom initativet.

Annons

– Resor till Mars, månen, eller runt jorden kommer kräva att vi förser astronauter och rymdturister med så många bekvämligheter hemifrån som möjligt, inklusive betalningar, säger astronauten och författaren Buzz Aldrin.

Företaget vill med PayPal Galactic lyfta frågan kring transaktioner utanför vår planet. De vill förmodligen även ha en central del i ett eventuellt rymdbetalningssystem.

Kommersialisering av rymden

Främst handlar det dock om att diskutera med olika parter om hur man enklast kan lösa betalningar i rymden och hur regler och lagstiftning ska se ut.

– Då rymdturistprogram öppnat dörrarna för rymdresor för vanliga privatpersoner måste vi också arbeta med frågor som rör kommersialiseringen av rymden, säger David Marcus, VD på PayPal. Vi lanserar PayPal Galactic tillsammans med ledande vetenskapsmän för att öka allmänhetens medvetenhet kring detta. Vi kommer kanske inte kunna lösa alla frågor idag, eller ens i år, men en sak är säker - vi kommer inte använda kontanter i rymden. Vi ser fram emot att möjliggöra betalningar från vår värld till nästa, och vidare.

PayPal Galactic är alltså en seriös satsning där de ser en framtida rydmturism och transaktioner som sker mellan jorden och andra himlakroppar.

PayPals VD, David Marcus, och astronauten Buzz Aldrin berättar mer om initiativet idag, den 27 juni klockan 18:00, vid SETI-institutet i Mountain View, Kalifornien i USA. Eventet ska sändas live via PayPal-Galactic.com.

 

Annons

Källa: SETI, Press

Annons